To af Sorøs ildsjæle er valgt til bestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland. Den ene er formand for gymnastikken i Lynge-Broby IF, den anden er aktivitetsansvarlig i Alsted-Fjenneslev G&I. Nu er de begge valgt ind i bestyrelsen i idrætsorganisationen DGI Midt- og Vestsjælland.

Foreningslivet i det midt- og vestsjællandske har fået to nye forkæmpere fra Sorø Kommune, da DGI Midt- og Vestsjælland holdt årsmøde 24. april 2019 med valg til bestyrelsen. Anne Grethe Thede og Gitte Aamand blev begge valgt ind i bestyrelsen.

Lige adgang for alle
For Anne Grethe Thede, der til daglig arbejder som sundhedsplejerske i Slagelse Kommune, er der ingen tvivl om, hvor stor en betydning idræt og foreningslivet har for mennesker. Selv har hun været udøver og træner i forskellige foreninger og idrætsgrene, så længe hun kan huske.

“Det skal være sjovt og give energi at gå til idræt. Man lærer og udvikler sig gennem leg og bevægelse. Jeg tænker, der stor sammenhæng mellem det, vi forsøger at skabe ude i kommunerne, og det der sker i idrætten, så vi skal danne sammenhænge og arbejde sammen. Jeg tænker derfor, det er uhyre vigtigt, der er lige adgang for alle til fritidslivet og dermed lige adgang for mulighederne for sundhed og trivsel”, siger hun.

Vi skal lytte til foreningerne
I Fjenneslev bor Gitte Aamand, der har været en fast del af foreningslivet, siden hun var fem år. Hun har prøvet kræfter med bl.a. badminton, fodbold og atletik og har i mange år været i bestyrelsen for den lokale forening, hvor hun også er aktivitetsansvarlig.

“Jeg er foreningsmenneske med stort f. Jeg er født ind i det, og jeg vil gerne være med til at sikre de bedste vilkår for idrætsforeningerne. Det handler i høj grad om at lytte og samarbejde. Jeg har tidligere været med i forskellige udvalg i DGI, så jeg kender det jo godt. Men hvor det tidligere var gymnastikken, der optog mig mest, så er det nu et bredere perspektiv på foreningslivet”, siger Gitte Aamand og fortsætter:

“Anne Grethe og jeg kender jo hinanden fra mange sammenhænge her lokalt. Jeg tror, vi kommer til at supplere hinanden godt”.

Stærk opstilling
Anne Grethe Thede og Gitte Aamand er valgt ind i bestyrelsen som suppleanter. De indgår dog på lige fod med den øvrige bestyrelse. Bestyrelsen er i spidsen for landsdelen, der er den største i DGI med flere end 200.000 aktive udøvere i 812 foreninger.

“Jeg glæder mig til samarbejdet med Anne Grethe og Gitte. Jeg tror, de kommer til at bidrage med stor erfaring, nye vinkler og en masse energi til vores arbejde”, siger Bruno L. Hansen, der er formand for bestyrelsen og fortsætter:

“At vi kan få to så kompetente profiler ind på suppleantposterne siger noget om, hvor god en bestyrelse vi har. Vi er en landsdel i vækst, hvor der er styr på det og masser af energi til at knokle videre.

Fakta
DGI Midt- og Vestsjælland er en af 14 landsdele, der tilsammen udgør idrætsorganisationen DGI. DGI Midt- og Vestsjælland har +200.000 medlemmer i 812 foreninger. I spidsen for landsdelen er bestyrelsen med formand Bruno L. Hansen, næstformand Majken Tannebæk Nielsen og fem bestyrelsesmedlemmer: Vibeke Lund, Rolf Dejløw, Anders Bo Hansen, Kirsten Andersen, John Skipper og nu Anne Grethe Thede og Gitte Aamand.

Anne Grethe Thede. Foto: DGI Midt- og Vestsjælland
Gitte Aamand. Foto: DGI Midt- og Vestsjælland