viben6Vibeke Starklint, ejer af tøjbutikken Viben, fyldte 50 år den 26. februar 2015, og det blev fejret. Der var endnu travlere i butikken på Storegade end normalt. Vibeke afholdt nemlig reception med champagne og tapas. Det vrimlede med venner, bekendte og kunder, der nød godt af de 50% på alt tøj, som Viben tilbød.

Vibens facade var pyntet med flag og små lysende lanterner – og lige så fint var der indenfor i butikken med balloner, tapas bord og blomster.

Det lykkedes mig at fange Vibeke og stille hende et par spørgsmål om Viben:

Hvor lang tid har du haft Viben, og hvordan var det at starte butik op i Sorø?
Jeg har haft Viben i cirka 9 år. Jeg er fra Vestsjælland og kender området godt, men som med så meget andet, skal man kæmpe for at få det op at køre, og ikke mindst for at få anerkendelse. Sorø er en lille by, og jeg husker tydeligt efter tre måneder, at en kunde kom ind i forretningen og sagde: ”du er godkendt”. Det hårde arbejde kan klart betale sig, og jeg er glad for at drive forretning i Sorø.

Hvad gør Viben til en attraktiv tøjforretning?
Vi har mange mærker, faktisk en 15-16 stykker. Vi har også meget anderledes tøj, som ikke fås i så mange andre forretninger. Vi har et bredt udvalg af leverandører, som gør, at der er lidt for en hver smag – både unge og ældre.

Hvordan fik du ideen til denne 50 års reception?
Min mors veninde, som er forretningskvinde og fungerer som en slags rådgiver for mig, fortalte mig om, hvordan hun fejrede sin 70 års fødselsdag ved at sætte alt i butikken på 70%. Så tænkte jeg, at jeg måtte fejre min 50 års ved at sætte alt på 50% og glæde mine kunder.

viben

viben2

viben3

viben4

viben5

 

/KB