Af Bo Christensen, Gruppeformand, og Martin Bengaard, Vælgerforeningsformand – De Konservative

Endnu en gang er en bred budgetaftale kommet på plads i Sorø Kommune.

Bag budgetaftalen for 2024-27 står Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Venstre, SF, løsgænger Kasper Nygaard, Nye Borgerlig, og Radikale Venstre. Det vidner om et bæredygtigt politisk samarbejde.

Under Borgmester Gert Jørgensens troværdige ledelse har partierne over adskillige dage fundet en fælles vej. Resultatet? En budgetaftale, som støttes af 24 ud af 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen.

I en tid hvor mange andre kommuner kæmper med at samle opbakning til at træffe de nødvendige økonomiske beslutninger, har Sorø Kommune for tredje gang på blot fire år formået at samle partierne hen over det politiske spektrum. Og endda tilført ressourcer til velfærdsområderne.

Dette er ikke blot en aftale på papir. Den er et bevis på, at politik kan handle om andet end skænderier og magtspil.

Velfærden i Sorø Kommune får et væsentligt løft. Både børn og ældre vil opleve fordelene af denne aftale. Som repræsentanter for Det Konservative Folkeparti er vi glade for, at vi sammen har skabt en aftale, der ser hele kommunen og dens indbyggere.

Det glæder os meget, at medarbejderrepræsentanterne i Sorø kommunes Hovedudvalg også har udtrykt positiv feedback. For os personligt viser det en vigtig ting: Når politikere arbejder sammen, uden at lade politiske drillerier overskygge det egentlige formål, kan vi skabe reel forandring.

Med denne aftale signalerer vi klart til Sorø Kommunes borgere og medarbejdere, at vi, som politikere i den grad er i stand til at samarbejde for det fælles bedste. Vores oprigtige håb er, at vi fastholder den gode dialog mellem partierne, og fastholder det som en ny standard for, hvordan politik praktiseres i Sorø.

Vi tror, at der er mange i Sorø Kommune, der bifalder ambitionen om god og respektfuld dialog. Vi har jo vist, at vi godt kan.

 

Foto: De Konservative