Kan man få 12 i sit bachelor-projekt, når man tager den fra en caribisk havn via Skype – en mørk morgen med en pandelygte som eneste belysning? For Linda Rasmussen, der nu kan kalde sig fysioterapeut, er svaret ja.

Hvis ikke der fandtes en video, der dokumenterer begivenheden, lyder det næsten usandsynligt. Men den er god nok: Linda Rasmussen er den første fysioterapeut fra University College Sjælland, der har bestået sin eksamen via Skype. Samtidig er hun formentlig både den første og sidste, der gennemfører eksamen efter en natlig kanotur med en pandelampe som eneste belysning. bachelor-eksamen Video

Den 40-årige Linda Rasmussen er en mønsterstuderende hos UCSJ i Næstved, hvor hun passer sit studie til fysioterapeut, men ind imellem har det været vanskeligt at kombinere studieårene med hendes store lidenskab: At sejle i Caribien. Hun skrev derfor sit afsluttende bachelorprojekt fra båden, der lå for anker ved havnen på øen Bonaire, hvilket gav en udfordring, da hun jo også skulle til eksamen, og ikke ønskede at flyve hjem igen.

Hun fik til sidst en aftale med sin vejleder, der resulterede i, at hun skulle til eksamen inden solopgang via Skype. Derfor måtte hun tidligt om morgenen padle ind til havnen i sin kajak – med flyvefiskene omkring sig – kun hjulpet af en pandelygte. I havnen fandt hun en lukket café, hvor internet-routeren dog var tændt. Det var lyset til gengæld ikke, så hun måtte nøjes med sin pandelampe. Men urolig var hun ikke, for alt var efter planen:

– Jeg havde jo et opladet batteri på begge mine computere. Den ene koblede jeg op på Skype, og på den anden kunne jeg se mine noter. Da jeg først havde fået forbindelse til sensor og lærer i Næstved, så synes jeg egentlig, at det var fuldstændig som ved en almindelig eksamen, fortæller hun.bachelor-eksamen 3

At hendes profession endte med at være fysioterapi, skyldes, at hun i tidligere har arbejdet som massør og behandler, og derfor gerne ville have en anerkendt professionel uddannelse, som kan bruges over hele Verden.

– Som fysioterapeut kan jeg jo bo, hvor jeg ønsker det, siger den nyuddannede fysioterapeut, der regner med at bruge en del af sit liv på båden en tid endnu.
– Jeg er meget inspireret af Troels Kløvedal, der har gjort Verden til sin arbejdsplads, fortæller hun.

Lige nu er hendes plan at bruge en del tid i havnen i Bonaire, fordi familiens førstefødte Sally nu er halvandet år og er begyndt at forlange plads at løbe rundt på. Og er man i havnen, kan livsstilen på sigt kombineres med at tage nogle timers arbejde med at yde fysioterapi, massage og anden behandling. bachelor-eksamen 1
Linda Rasmussen planlægger lige nu at sejle meget i de kommende måneder, men kan godt forestille sig, at hun vender hjem igen til Danmark.
– Hvis drømmejobbet dukker op, så er jeg parat, men lige nu nyder jeg bare at være færdiguddannet og sammen med familien på min båd, som jeg elsker at rejse rundt med, siger Linda Rasmussen, der ligesom Troels Kløvedal planlægger at tage passagerer med til at deles om omkostningerne. Og skulle passagerne få ondt et sted, så har de en fysioterapeut med om bord.

Se videoklip på Youtube her www.youtube.com/watch?v=eweVdfTs6fI