Henrik Jandorf
Henrik Jandorf

Sommersæsonen sluttede søndag 27. september med bragende succes i en tætpakket Holbergstue, hvor Henrik Jandorf opførte sin ”Absolut Holberg”.

Forestillingen blev takseret til seks stjerner i både Frederiksborg Amts Avis og Sjællandske, hvor teateranmelderen skrev, at ”Henrik Jandorf på forunderlig sikker vis løftede arven efter Ludvig Holberg i mesterens egen havestue på Tersløsegaard… der er fornem variation i hans udtryk, klar tale og smuk sammenhæng i det udsnit, han har tilrettelagt. Han mestrer kunsten til fulde – og bliver forhåbentllig inviteret ud, så mange flere kan få oplevelsen med.”

De næste til at opleve Jandorfs Holbergtolkning bliver de gæster, der har reserveret plads til den allerede udsolgte ekstraforestilling søndag den 25. oktober på Tersløsegaard. Det er det ene af de tre arrangementer, hvormed sæsonen forlænges.

For Holbergglade børn og barnlige sjæle er der allerede torsdag den 15. oktober teatertilbud på Tersløsegaard. Det er skuespilleren Niels Vandrefalk, som giver den som Holbergs nok allerbedst kendte figur ”Jeppe” (ham på Bjerget) i en godt 40 minutters barnlig komedie, der er særlig velegnet for aldersgruppen 4-12 år.

jepp
Niels Vandrefalk

Titlen på forestillingen, der begynder kl. 11.00 om formiddagen, er ”Alle tiders Jeppe”, og der er stadig billetter at få ved henvendelse til publikumsassistent Trine Ahnstrøm på trine@tersloesegaard.dk eller telefon 2267 0827. Prisen er kun 50 kr. pr. billet.

Torsdag den 29. oktober medvirker Tersløsegaard i Spil Dansk Dagen med en sangaften under ledelse af sangerinden Mona Schreiber, kendt bl.a. fra Slagelsekoret og Danske Folkekor, og med pianisten Vibeke Aggeboe. Dørene til Holbergs stuer åbnes kl. 21.00 for dette nachspiel til aftenens fornemme koncert i Tersløse kirke, hvor trompetisten Dorthe Zielke og organist Søren Johannesen fra kl. 19.30 spiller musik af Carl Nielsen.

På Tersløsegaard kan man derefter lytte til et aftensangprogram og deltage i fællessang af et par melodier fra Højskolesangbogen. Aftenen slutter med kaffe og hjemmebag i museumsstuerne.

Der kan fortsat aftales gruppebesøg ved henvendelse til foreviser Allan Aistrup, tlf. 74466770, e-mail: post@tersloesegaard. Med de almindelige åbningstider lørdag-søndag er det derimod slut for år.