Tre unge iværksættere, den ene fra Sorø, arbejder med kalvelæder til dagligt, og designer og producerer alt i kalvelæder til virksomheder og private. Det nyeste skud på stammen er et højt specialiseret produkt.

“To af os har familiemedlemmer der sidder i kørestole, elektriske kørestole og er brugere af elektriske crosser”, fortæller André Giede Bøving, medindehaver af Boving Leather Denmark. “Dette gjorde at vi fik et indblik i hvordan livet i en elektrisk kørestol er og hvilke udfordringer man står overfor. Én af disse udfordringer var placeringen af personlige ejendele, når man i forvejen ikke har mulighed for at have en skuldertaske eller lignende. Derfor designede vi ”Your Handy Bag”. Denne taske er designet og produceret i samarbejde med brugere af elektriske kørestole og elektriske crosser. Derfor har tasken nogle ”features” som adskiller os fra vores konkurrenter.”

André Giede Bøving startede på Akademiet for fire år siden (dengang 10. klasse stadig fandtes), og har boet på akademiet i de fire år. “Nu pendler jeg frem og tilbage fra Slagelse til Sorø stort set hver dag, grundet min kæreste. Sorø har derfor en speciel plads i mit hjerte, da det er her jeg har haft nogle af de bedste år i mit liv”, siger André til Dit Sorø. “Da jeg startede i 2g fik jeg muligheden for at samarbejde med en familieejet fabrik og tog den. Herfra begyndte vi at arbejde med kalvelæder, herunder samarbejde med B&O Sorø og flere andre private virksomheder”, tilføjer André, der ligesom sine medstiftere Nicholas Parbst Hansen og Mathias Ertmann Hansen har været glad for muligheden for på denne måde at hjælpe mennesker, der tit bliver overset.

På firmaets hjemmeside kan du se en video, der introducerer både historien bag tasken, samt hvordan den virker.