Den fjerde Sorø Jazzfestival er slut. De sidste toner blev spillet søndag eftermiddag af barytonsaxofonisten Aske Drasbæk foran et amerikansk symfoniorkester i Sorø Klosterkirke. ”En fuldstændig fantastisk oplevelse at stå foran et så stort og enormt velspillende orkester,” jublede solisten selv. Både publikum og anmeldere var enige i, at det var en storslået oplevelse.

Førsteklasses musikalske oplevelser kendetegnede i det hele taget den otte dage lange jazzfestival med mere end 20 koncerter på forskellige spillesteder fra nord til syd i Sorø kommune. Overalt lyttede et veloplagt publikum entusiastisk med, flere steder var der fulde huse og som helhed blev festivalen igen et tilløbsstykke med adskillige tusinde tilhørere – i aldersklassen fra nul til 100 år!

De mindste lå i deres klapvogne, da der blev spillet og danset børnejazz i Kunstmuseets gård, mens den ældste kom i sin kørestol for at lytte til sangerinden Mette Juuls koncert på Ødemark Gods. Det var violinisten Svend Asmussen, der havde indlogeret sig på Sorø Comwell for at besøge jazzfestivalen. Nok en fornem gæst indfandt sig til koncert på Parnas. Det var den respekterede ”Dronning Jazz”, Tove Enevoldsen, der i årtier har booket jazz til Københavns scener og nu leder et af hovedstadens mest aktive spillesteder ”Paradise Jazz” i Rådhusstræde.

Velkommen 23.-30. juli 2017
Sorø Jazzfestival satser på at præsentere sin femte udgave i ugen fra søndag den 23. juli til søndag den 30. juli næste år. Musikprogrammet er allerede under udarbejdelse. Samtidig skrives der ansøgninger på livet løs – for uden støtte og tilskud er det ikke muligt at præsentere sådan en festival. Festivalen er stor tak skyldig til Sorø kommune, Statens Kunstfond, Brand af 1848 Fond, Egholt fondet, Gad Andresen fonden og Dagmarbryggeriet, som alle har ydet uundværlige bidrag til jazzen.

Foruden forberedelser til næste års store sommerfestivaluge arbejdes på at arrangere enkelte koncerter i løbet af efteråret, den første formentlig allerede i september. Desuden er det planen ligesom de to foregående år at tilrettelægge et vinterjazzprogram i februar-marts. Så kære jazzlyttere, rytmerne banker videre…