Pianisten Thomas Clausen vil lørdag den 23. oktober kl. 14.00 sætte sig til flyglet på Sorø Kunstmuseum for at spille med sin trio. Han er ikke hvemsomhelst, men betegnes af Den Store Danske Encyclopædi som en af de væsentligste musikere i europæisk jazz. Han er også hædret med Statens Kunstfonds livsvarige ydelse foruden en overdådig buket af alle mulige prestigiøse priser. Når det kan lykkes at hente ham til Sorø helt uden for Sorø Jazzfestivalens sædvanlige spilleperiode i juli skyldes det Sydbank Fonden. Den har valgt Sorø Jazzen som modtager af en særlig ekstraordinær fødselsdagspulje.

Den 72-årige Thomas Clausen kommer med to af den yngre generations bedste musikere, bassisten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Karsten Bagge. Koncerten bliver en opvisning i jazzens klassiske klaver-trio format med tolkninger af den store sangbogs standardmelodier af komponister som Irving Berlin, Van Heusen og Ricard Carpenter.

Clausen har ellers i sin lange karriere gjort afstikkere til fusion, brasilianske rytmer, ny kompositionsmusik og elektronisk keyboard, men er vendt tilbage til det kendte jazzrepertoire, som han for fyrre år siden dyrkede sammen med bassisten Niels-Henning Ørsted-Pedersen i sin første trio. Dermed er bundet en sløjfe i Thomas Clausens udvikling, hvor klaveret bestandig har været i centrum. Når han spiller følsomt og virtuost er alt overflødigt skrællet bort, så musikkens skønhed får hårene til at rejse sig på hovedet.

Lørdag 23. oktober kl. 14.00
Thomas Clausen trio: Thomas Clausen, flygel, Thomas Fonnesbæk, bas, og Karsten Bagge, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 15, 4180 Sorø
Entré: 230 kr. (Kunstklubmedlemmer: 215 kr.) Tapas incl. drikkevarer fra kl. 12.00 kan tilkøbes for 150 kr.
Bestil billetter her: https://sorokunstmuseum.billetexpressen.dk/event/sheet/jazz-pianist-thomas-clausen-og-trio-A6C90122F6A8496F90437088ADE4BCE6#58093 

Foto: SDL