Niels Jørgens Steens A-team er på vej til koncert i Sorø. Det swingende mini big band med nogle af de tungeste koryfæer i dansk jazz spiller til ballroom fest på Comwell Sorø onsdag den 3. december.

Der vil blive præsenteret swingjazz i verdensklasse, når ti af dansk jazz’ fineste musikere går på scenen i Holbergsalen på Sorø Comwell den 3. december. I saxgruppen sidder for eksempel både Jesper Thilo og Tomas Franck, på trompet og basun høres Henrik Bolvig og Vincent Nilsson og fra klaverbænken dirigerer kapelmester Niels Jørgen Steen personligt løjerne. 75 år ung er han still going strong med sit A-team, der virkelig leverer swing som død og kritte.

Niels Jørgen Steen er en mester i big band genren – så stor, at han endda overtog rollen som pianist i Count Basies orkester, da Basie selv døde i 1984. Han har også været leder af Radioens Big Band og flere andre bands, bl.a. sit ”Beatkapel” og ”Monday Night Bigband”. ”A-teamet”, der er karakteriseret ved at have den stærkest professionelle besætning af fine solister, har siden 1990’erne været samlet regelmæssigt. I øvrigt har Niels Jørgen Steen som pianist spillet med adskillige af de største amerikanske stjerner som Ben Webster, Dexter Gordon, Eddie ‘Lockjaw’ Davis, Harry ‘Sweets’ Edison og Benny Carter.

Ballroom fest på Comwell
Nu er det lykkedes at lokke dette enestående mini bigband til Sorø til at spille vinteren ind. Hotel- og køkkenchef Jakob Buus Møller på Comwell Sorø lukkede allerede i foråret jazzen inden for på hotellet og deltog også i sommerens Sorø Jazzfestival, så koncerten den 3. december bliver årets tredje arrangement, hvor professionel topjazz præsenteres sammen med hotellets fine gourmetkøkken. Musikken er arrangeret i samarbejde med jazzpromoter Allan Aistrup, Tersløse, som senere på vinteren i januar og februar arrangerer mere vinterjazz på flere af Sorøs spillesteder.

Koncerten onsdag den 3. december lanceres som en ballroom fest med servering fra kl. 18 og musikstart ved 20-tiden. Besætningen i A-teamet er følgende: Jesper Thilo, Thomas Franck, Uffe Markussen, Flemming Madsen, saxofoner, Henrik Bolberg, trompet, Vincent Nilsson, trækbasun, Morten Højring, guitar, Jesper Lundgaard, bas, Roger Berg, trommer, og kapelmester Niels Jørgen Steen, piano.

Onsdag den 3. december kl. 18.00

Niels Jørgen Steens A-team

COMWELL Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø

Reservation: tlf. 5786 5600, e-mail: hotel.soro@comwell.dk

Entré incl. Aperitif, 3-retters menu med laks, andebryst, dessert, vine eller øl og kaffe: 698 kr. (eller incl. overnatning 998 kr.)