Roere fra 42 roklubber og en række firmaer tørnede lørdag den 26. januar sammen ved Danmarksmesterskab i ergometerroning i Gladsaxe hallen. Sorø Roklubs velforberedte og skarpe roere spændte fra 12 til 67 år, roede 9 guld, 6 sølv og 3 bronze hjem i knivskarp konkurrence med konkurrenter.

Sorøs veteraner af begge køn var super godt forberedt til 2000 meter distancen.
Veteran damer 30 – 70 år, lette og tunge, åbnede mesterskabet. Sorø Roklub deltog 7 roere fordelt på 5. klasser. Ulla Hvid vandt Danmarksmesterskab i sin klasse knivskarp konkurrence med Christina Rindom, LDR, som førte løbet de første 1500 meter, mens Ulla indædt fulgte hende tæt. Omkring 500 meter satte Ulla alt på et bræt og pressede sig målbevidst foran Christina – en føring som hun holdt resten af løbet. Ulla vandt guld i 7.11.9 med Christina i mål i 7.12.4 og mens Ullas makker Ruth Køster kom i mål på 4. pladsen i 7.45.2.

Regerende verdensmester i sin klasse Birgit Juel-Hansen var helt suveræn. Birgit vandt i 7.58.2 foran klubkammeraten Ingrid Petersen i 8.18.9 og med Køge på 3. pladsen.
Merete Busk vandt sølv i sin klasse efter Skovshoved.

Annika Lindkvist vandt sølv i sin klasse efter DSR. Gitte Niven roede i mål på 5. pladsen i sin klasse.

Herefter var der herretur – herre veteran i forskellige klasser. Sorø deltog med 4 herrer. Christian Mølvig roede et suverænt løb og vandt i 6.30.2 foran Odder. Uffe Søgaard debuterede i sin klasse, hvor han roede i mål på 4. pladsen af 7 deltagere. Martin Tangø tog kampen op mod legenden i klassen 40 – 49 år ”roeren hjemme fra kælderen”, som viste sig helt urørlig og vandt i 6.11.0 mens Martin Tangø roede i mål på 7. pladsen – i alt deltog 17 roere.

Stærke Bjarne Hjorth mødte sin overmand i sin klasse, hvor der deltog 8 roere. Guldet blev vundet af Helsingørs Henning Engelhardt i 6.57.5, tæt fulgt af Bjarne Hjorth, som tog sølvet i 7.05.2 foran sin ærkerival fra Københavns Brandvæsen.

Sorøs unge talenter roede op til deres allerbedste
Maskinerne og teknikken var nu varmet op og så tog de unge talenter over og kastede sig ud i kampene om medaljerne i de forskellige klasser. Sorøs yngste Jannick Wly Andersen lagde ud med at vinde sølv på distancen 500 m i konkurrence med 7 jævnaldrende.

Herefter satte trioen Sarah Wittusrose, Astrid Brehmer og Freja Liv Holmark sig i maskerne i kamp med 8 andre roere på 1000 meteren. Hadsund vandt i 3.57.3 tæt fulgt af Sarah Wittusrose, som tog sølv i 4.05.0 med klubkammeraten Astrid Brehmer lige i hælne. Astrid vandt bronze i 4.08.8. Freja Liv Holmark, som lige havde rejst sig efter langvarig influenza, roede i mål på en superflot 6. plads.

Så var superseje og talentfulde Mike Petersen og klubkammerat Sigurd Nielsen klar til 1000 meter sammen med 18 konkurrenter. Mike Petersen vandt guld i 3.39.5 mens klubkammeraten Sigurd Hutnik tog sølv i 3.41.1 foran 18 konkurrenter.

Debutanten Matias Lang Sørensen var kommet i menneskehænder i sin klasse, hvor der deltog 22 roere. Bastian Secher, Roskilde vandt guld i 3.09.4 foran KR, som tog sølv foran Mathias Lang Sørensen, som tog bronze i 3.36.5.

Senere på eftermiddagen roede Mike, Sigurd og Mathias også sprint, hvor der deltog 22 roere. Mike kom i mål på 4. pladsen, Mathias kom i mål på 6. pladsen mens Sigurd roede i mål på 16. pladsen.

Jakob Lillelund var helt suveræn og skarp og roede til den store guldmedalje på sin 2000 m i sin klasse, hvor der deltog 17 roere. Jakob vandt i 6.46.7 foran Viking i 6.53.4 og med Bagsværd på 3. pladsen i 6.58.2. Senere på eftermiddagen roede Jakob og makkeren Jens Albert Graudal også sprint, hvor de kom i mål på henholdsvis 5. og 6. pladsen.

Andreas Sloth og Anders Lindblom, der for tiden er på efterskole, roede sprint i konkurrence med 11 andre roere. De to drenge fulgtes fra start til mål, og blev henholdsvis nr. 8 og 9.

Holdstafet for klubhold og firmahold trak som en magnet – Sorø deltog med stærke hold
De sidste løb ved DM var helliget holdstafet over 2000 meter for klub- og firmahold.
Sorø Roklub stillede med et superstærkt hold Ida Brehmer, Ida Langkjær, Peter Sloth og guldroeren Jakob Lillelund i junior 10 – 16 år, som roede mod 12 andre hold. Sorø-kvartetten var superhurtig til at skifte roer ud og ind af maskine og vandt racet i 7.40.2 foran Holstebro I i 7.52.1 og med Holstebro II på tredjepladsen i 7.59.8.

I klassen junior 17 – 18 år og senior stillede Sorøs superstærke kvartet med Christian Mølvig, Jens Albert Graudal, Anders Lindblom og Andreas Sloth. 15 hold konkurrerede om medaljer og placeringer. Sorø kvartetten roede i mål på 8. pladsen i 15.54.1. Stafetten blev vundet af Bagsværd i 15.12.0 med Odder på andenpladsen i 15.15.4 og med Furesø på 3. pladsen i 15.16.0.

Mastersroeren Thomas Thougaard roede sammen med Henrik Roland Jensen, André Koshkini,og Thomas Dyhr firmastafet for Slagelse Sygehus i konkurrence med 13 andre firmahold. Brand-væsenet vandt i 6.51.4 med Olympisk Klub 3 og 1 på de følgende pladser. Slagelse Sygehus kom i mål på en flot 8. plads. På Coloplasts hold, som roede i mål på 7. pladsen, sad den tidligere og mangeårige Sorø-roer John Nielsen, så samtalen mellem John og Gert Busk gik ”kan du huske dengang osv.

Af andre tidligere Sorø roere var Thomas Ebert, Thomas Larsen, Carsten Glud, Jesper Krog, Mathias Lyster, og ikke mindst Jacob Barsøe, som roede sig i mål på en flot nr. 9 i 6.24.5 i stjerneløbet, hvor regerende verdensmester Henrik Stefansen satte verdensrekord for 3. gang – 5.56.7.

Holdstafet, hvor Sorøs Jakob Lillelund, Ida Langkjær, Ida Brehmner og Peter Sloth - set fra venstre - flankeret af Holstebrohold på 2. og 3. pladsen.
Holdstafet, hvor Sorøs Jakob Lillelund, Ida Langkjær, Ida Brehmner og Peter Sloth – set fra venstre – flankeret af Holstebrohold på 2. og 3. pladsen.