I slipstrømmen af en særdeles velbesøgt og vellykket Sorø Regatta har Sorø Roklub gennemført en roskole over 3 dage som led i Sportsrådets sommerferieaktiviteter.

Hen over weekenden indløb flere tilmeldinger, så ved ”roskoletid” mandag formiddag kl. 10.00 var der mødt 31 forventningsfulde unge i alderen 10 – 14 år op med madpakker, frugt og drikkedunke samt solcreme.

Voksenteamet bag roskolen bød sammen med ungdomsteamet Ida Brehmer, Ida Langkjær, Maria Færge Dueholm, Andreas Sloth og Jakob Lillelund de unge velkommen til udfordringer og oplevelser på Sorø sø.
Mandag var introduktion til rosporten: roning i ergometer og roning i gigbåde og der blev roet i Smalsøen. Tirsdag og onsdag formiddag gik hele armadaen af forskellige både af sted på en fælles ”langtur” til Banevejsbugten med udsigt til Sorø Akademi med Sciencecenteret og Jeppe Heins springvand – Gert Busk førte an i trænerbåden ”Svanen” med Lasse Buus i ”Ællingen” på side-linien. Herefter var der frokost og afslapning.

Efter pausen var der orientering om klubben, materiellet, sikkerhed og færdselsregler. Efter pause var der roning på vandet på ”nye” hold og i andre bådtyper end om formiddagen.

Onsdag eftermiddag sagde ungdoms- og voksenteamet farvel til alle de mange glade ”roskole-børn”, som tog hjem med dejlige oplevelser til lands og til vands i rygsækken – nye venskaber var knyttet på tværs af skoler, alder og køn.

Roklubbens formand Merete Leisted Busk fortæller ”Roskolebørnene” er velkomne i klubben som-meren igennem mandage og onsdage kl. 16.30 – 18.00, hvor ungdomsroerne træner. Mere herom kan læses på klubbens hjemmeside www.soroe-roklub.dk – under ”Ungdomshjørnet”.