Sorø Bibliotek er vært for en Sundhedsdag lørdag den 30. august kl. 10 – 13.

Biblioteksgården bliver omdannet til en slags markedsplads, hvor mange foreninger indenfor sundhed/sygdom, sund kost og motion, har en stand.

Et par medarbejdere fra Sorø Kommunes sundhedscenter vil være der, og de medbringer pjecer og information omkring deres forskellige tilbud. Desuden tager de et kulilteapparat med og tilbyder kuliltemålinger i forbindelse med information om deres rygestoptilbud. Derudover tager de en vægt med, som kan måle BMI og fedtprocent og muskelmasse og fedt omkring de indre organer.

Desuden kommer Hjerteforeningen med blodtryksmåling og informerer om bl.a. livreddende førstehjælp, sund kost og motion. Kroppens Hus vil være til stede med fysioterapeut, kiropraktor, massør, fodplejer, fitness personale, zoneterapeut, kostvejleder. Mest af alt for at folk kan komme og få en snak om, hvad Kroppens Hus kan tilbyde inden for sundhed, behandling og fitness.

Sorø Balletforening viser: ”7 trin til en god holdning” – det er noget fra ballet-træningen, som alle kan have glæde af at kende til. De medbringer desuden en pc, som viser et par korte video-klip fra undervisningen, så kan de besøgende se nogle eksempler på øvelser fra træningen.

Tranerne ved Søen er et netværk for Tai Chi og Qi Gong udøvere, erfarne som nye. De vil have et bord med informationsmateriale, og vil også give en opvisning, hvor vi kan se, hvordan der øves. Til sidst vil publikum blive inddraget, hvis de har lyst.

MovinU deltager og fortæller om sin træning og behandling af kvinder og mødre i alle aldre alle steder i livet. MovinU viser desuden, hvordan man træner med Kettlebell, og der er mulighed for at prøve.

Klinisk diætist Tanja Bigum Jørgensen vil vejlede om hensigtsmæssig kost.

Gigtforeningen vil være til stede og fortælle om foreningen og om at leve med gigt.

Sind og LAP vil være til stede og fortælle om foreningerne og deres arbejde for syge og pårørende.

Biblioteket udstiller bøger og blade om sundhed og sygdom, kost og motion. Desuden har Biblioteket fundet en del Apps til Tablets, som man vil kunne have glæde af, når man dyrker motion eller vil holde styr på sin kost. Bibliotekets personale demonstrerer gerne, hvordan de enkelte Apps virker.

Sorø Bibliotek har også fået tilsagn fra Sorø Underholdningskor, som vil komme og sprede sang og glæde.
Udover dette vil der være smagsprøver på sunde snacks, og der vil være frisk frugt til alle – frugten er sponsoreret af Rema 1000 og Sorø Bibliotek – og desuden vil der være opvisninger og underholdning i løbet af dagen:

Kl. 10.15 Tranerne ved Søen viser hvordan de udøver Tai Chi og Qi Gong, og til sidst vil der være mulighed for, at alle kan være med
Kl. 11.00 Sorø Gymnastik Forening laver aktiviteter for børn
Kl. 11.30 Kettlebell træning v MovinU
Kl. 12.00 Musikalsk indslag ved Sorø Underholdningskor
Kl. 12.30 Sorø Balletforening – 7 trin til god holdning

Sorø Bibliotek vil gøre sit til, at vejret bliver til udendørs aktiviteter, men skulle det ikke lykkes, rykker vi det hele indenfor på biblioteket, så der venter de almindelige biblioteksbenyttere en tillægsgevinst med alle disse aktiviteter mellem reolerne.

 

Dette er ikke Sorø Sø, men det er Tai Chi - prøv selv den 26. august.
Dette er ikke Sorø Sø, men det er Tai Chi – prøv selv den 30. august.