Sorø Sundhedscenter indbyder til aften i Ruds Vedby Hallen med personlige tests og snak om sundhed. Det sker den 11. marts 2013.

Strammer tøjet lidt for meget eller kniber det med at få vejret ved fysisk bevægelse kunne et besøg i Ruds Vedby hallen, måske være et skridt på vejen til at gøre noget ved det.

Mulige test på dagen
Sorø Sundhedscenter afholder endnu et sundhedsevent og denne gang i Ruds Vedby. Sundhedskonsulenter, rygestoprådgiver og en sygeplejerske står klar til at tage en snak med de fremmødte om egen sundhed og teste lungefunktion, BMI og fedt procent. Er ens BMI og fedtprocent forhøjet, har man større risiko for at udvikle livsstilssygdomme som hjertekar, diabetes og kræft.

Er man ryger eller ex ryger, kan man få testet sin lungefunktion. En lungefunktionsmåling kan være med til at klarlægge, om man har udviklet lungesygdommen KOL. Sygdommen viser sig ofte ved at man får åndenød ved fysisk aktivitet, hoste med slim og hyppige lungeinfektioner.

Er man ryger kan man få lavet en kuliltetest. En kuliltetest viser, hvor meget af cigaretrøgens giftige gasarter, der tager iltens plads og derved belaster kroppen. Det mærker man blandt andet som ryger, ved at have en dårlig kondition, fordi ens hjerte er på overarbejde, dårlig sårheling, kolde hænder og fødder.

Forårets kursustilbud
Kom og hør om de mange kurser Sorø Sundhedscenter står klar med til foråret. Tilbuddene er blandt andet kurset ”Lev bedre med din KOL”. Sygdommen er ikke ufarlig, men man kan heldigvis beholde en god livskvalitet, hvis man ved, hvordan man tager hensyn til sygdommen i sin hverdag. Dette og meget mere får man viden om på kurset.

Ønsker man at gå foråret i møde som røgfri, kan man også tilmelde sig et rygestopkursus med start i april måned. Som noget nyt kan man få gratis individuel rygestoprådgivning, som vil foregå i Ruds Vedby. Alle tilmeldinger er efter først-til-mølle princippet.

Tid og sted
Der er åbent hus fra kl. 18.30 til kl. 21.00 i Ruds Vedby hallen.
Der vil være gratis te/kaffe og frugt.
Alle har mulighed for at være med i en konkurrence, hvor man kan vinde en præmie.