For tredje gang slog Kongskilde Friluftsgård dørene op til julemarked den 1. søndag i advent, også i år med stor succes, oplyser administrerende direktør René de la Cruz i en pressemeddelelse:

choko
Chokoman lavede lækker varm chokolade med flødeskum, og mulighederne var mange for at købe de lækre chokolader.

Vi har lagt os som mål at Friluftsgården kan levere markeder som er unikke, og det er det vi gør- vi har meget stort fokus på enkelte områder som lokale fødevarer, lokale producenter af alt fra hjemmelavet strik til æblemost og honning. Derfor er det unikt at benytte vores markeder til gaveindkøb, men også inspiration og læring om vigtigheden af at bruge lokale producenter, som alle er håndværkere med stor dygtighed på hvert deres område.

I år havde vi alle tænkelige steder og hjørner i brug, og pladsen for stadeholdere blev forholdsvis hurtigt udsolgt. Det gør at vi tænker i nye baner til næste år og tager mere plads i brug til stadeholdere. Vi vil lave et særafsnit til producerende værksteder, så man kan se og måske få lov at prøve selv hvad det vil sige når tingene er hjemmelavede.

Vi havde i år trædrejer Niels Jannerup, som viste hvordan man kan lave alt fra en lysestage til en skål i træ. Mange fandt det interessant at få lov at se, og nogle prøvede endda selv at lave noget i træ.

smed
Jonas Bigler i gang med at lave en økse i Smedjen til julemarkedet på Kongskilde Friluftsgård.

Naturvejleder Kirsten B. Friis bagte julekager sammen med børnene i naturudstillingen, der var risengrød til de sultne, og der blev mostet æblesaft og valset havregryn. Der var igen stor interesse for at være med til selv at prøve, og børnene synes havregrynene om morgenen smager meget bedre, hvis de selv har fået lov til at lave dem.

Smedjen var også i gang, og der blev hamret, banket og produceret værktøj – her ses Jonas Bigler i gang med at lave en økse. Smedjen er et projekt som er kommet i gang for nyligt, og der vil fremadrettet blive meget aktivitet i den gamle smedje som ligger ved siden af stuehuset på Kongskilde Friluftsgård.

nisser
NaFri Event med nissen Grintus i front i fantasilandet Refugia.

Derudover havde vi igen i år NaFri Eventgruppe, som lavede julehygge i Refugia – vores fantasiland ude i skoven. Hestevognen kørte frem og tilbage til Refugia, og nisserne underholdt i stor stil. Alt var dog ikke fryd og gammen ude i Refugia, for nissen Grintus var i dårligt humør- ja, julestemningen var helt væk faktisk, men gudskelov hjalp nogle af børnene Grintus, så julen blev reddet.

Vi laver over året flere arrangementer med NaFri Event, og på skovens dag den 10. maj 2015 er de igen aktive på Kongskilde Friluftsgård.

Vi har ikke tal på hvor mange besøgende der var på julemarkedet. Dog må vi konstatere at trods vores mange parkeringspladser, var det en udfordring at finde en ledig plads næsten hele dagen, og da vi ikke tager entré, kan vi kun gætte os til et besøgsantal.

Dog kan vi garantere, at vi til næste år har Skt. Hans den 24. juni som vi plejer med bål på søen, underholdning og lækker mad af lokale råvarer. Sæt også kryds i kalenderen til Kongskilde Marked 3. weekend i september og julemarked 1. søndag i advent, plus en masse andre arrangementer løbende over året. Du kan tilmelde dig Kongskilde Friluftsgårds nyhedsbrev på hjemmesiden www.kongskildefriluftsgaard.com.