PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklubs 17 mastersroere vandt 13 guld og stribevis af 2. og 3. pladser ved VM i Poznan
Det unikke roanlæg i Poznan i Polen dannede fra 7. – 11. september rammen om det verdensomspændende VM for Mastersroere, hvor roere fra 37 nationer konkurrerede i 2503 både – i alt blev der roet på 7043 sæder incl. styrmandssæder. ”Ro Danmark” var flot repræsenteret med roere fra 13 klubber og placerede sig på 4. pladsen med hensyn til antal deltagende hold. Sorø Roklub var den danske klub der startede i de fleste løb, nemlig 28 løb fordelt på bådtyperne single og dobbelt sculler, db.firer, firer samt otter. Hertil kom de Internationale hold, hvor Ulla Hvid og Ruth Köster også roede til den store guldmedalje.

Foruden Ulla og Ruth deltog følgende Sorø roere på VM-banen i millionbyen Poznan Merete Busk, Birgit Juel-Hansen, Laila Hjorth, Gitte Niven, Ingrid Petersen, Jane Steensberg, Lars Bo Andersen, Gert Iversen, Poul Juel-Hansen, Thomas Larsen, Peder Lillelund, Christian Mølvig, Arnold Peder-sen, Klaus Rasmussen, Thomas Thougaard under ledelse af træner og kaproningschef Gert Busk.

Sorøs succesfulde mastersroer Ulla Hvid og Lars Bo Andersen understregede deres styrke ved at genvinde deres VM titler i single sculler, hvor Ulla vandt sit løb helt suverænt og Lars Bo vandt 2 løb i benhård konkurrence med stærke konkurrenter. Klubkammeraten Klaus Rasmussen var rigtig sej og vandt sin afdeling af scullerløbet i sin aldersklasse.

Ulla Hvid satte sig senere sammen med makkeren Ruth Köster i db. sculler og de vandt suverænt guld. Makkerparret Ulla og Ruth roede endvidere med på en international otter og dobbelt firer, hvor de også roede over målstregen som suveræne guldvindere. Ulla Hvid roede med på endnu en otter, som også vandt.

Lars Bo Andersen og klubkammeraten Thomas Thougaard roede et veldisponeret og spændende løb, idet de på de sidste 200 meter langsomt men sikkert øgede indsatsen og trak forbi konkurren-terne og passerede målstregen som guldvindere.

Sorøs flittige, stærke og succesfulde scullerroer ”lette” Christian Mølvig var meget tæt på at vinde guld. Christian måtte dog se sig slået på målstregen – med sølle 5 hundreddele af et sekund. Der måtte målfoto til for at afgøre, hvilken bådspids der passerede målstregen først og det blev Christians skæbne. Sorøs mange øvrige mandskaber roede i mål på 2. pladser ganske få sekunder efter de vindende hold, som de fleste gange var internationale hold.

Søndagen var helliget mix-hold og her blev det til to flotte andenpladser til Jane Steensberg og Lars Bo Andersen i db.sculler – det samme i mix-otter – mindre end 2 sek. fra en international otter.

Sorø-roernes deltagelse i dette års VM for Mastersroere gav stribevis af 2., 3. og 4. pladser – til trods herfor var en rigtig god sportslig oplevelse indrammet af et stærkt fællesskab.