Tirsdag den 9. december besøgte Chokoman fra Sorø ”Saltoftehus” på Saltofte Gods. Jørgen Gornitzka har stor passion for chokolade og megen erfaring med emnet. Han laver kurser både til virksomheder og privat personer. Derudover har han webshoppen www.chokoman.dk, hvor ikke kun lækker kvalitetschokolade kan købes, men også nogle af de specielle redskaber, som han anvender under kurserne. Amatørernes verden smelter sammen med de professionelles, og på webshoppen kan derfor købes redskaber, som bliver brugt under kurserne, og som ikke fås andre steder.

Karen Boserup stillede Jørgen Gornitzka nogle spørgsmål om virksomheden i Sorø.

Kan du mærke, at der er ekstra travlt i julen?
Ja, midt i oktober og indtil juleaften er der virkelig meget at se til, da det er denne tid, der er mest interesse for chokolade. På disse to måneder omsætter jeg også for det, der svarer til ca. et halvt år.

Synes du, at folk har fået større kvalitetssans for chokolade?
Bestemt – bare den tid jeg har haft min virksomhed har jeg kunne mærke en stigende interesse for kvalitetschokolade blandt mine kunder. Mere kvalitet, mindre skod (siger Jørgen og smiler).

Hvornår holdt du dit første kursus?
Første kursus holdt jeg tilbage i 2007. Siden 2009 har jeg haft over 100 kurser om året. Det kan være alt lige fra 2-personers kursus til 250 personer. Men normalt er dog 10-40 personer.  Til jul laves en kombination af fyldte chokolader og kvalitetskonfekt. Til påske kan man lave sine egne påskeæg, og til sommer er flødebolle kurserne et stort hit.

 

Chokoman ankommer og gør klar til, at kursisterne skal lave ”julechokolade”.
Chokoman ankommer og gør klar til, at kursisterne skal lave ”julechokolade”.

 

Der bliver arbejdet koncentreret på de små mesterværker.
Der bliver arbejdet koncentreret på de små mesterværker.
Lidt chokoladetrøfler blev der også tilovers til eftermiddagskaffen.
Lidt chokoladetrøfler blev der også tilovers til eftermiddagskaffen.

/KB