Den 5. september bød Liberal Alliance i Sorø på valgflæsk i bogstaveligste forstand. Der var dækket op til stegt flæsk med persillesovs i Det Gamle Snedkerværksted, hvor Anders Samuelsen fortalte om den turbulente rejse fra Ny Alliance til Liberal Alliance, om nationens udfordringer, og hvordan LA vil få gang i væksten. Knap 40 borgere, herunder flere erhvervsdrivende, var mødt op for at møde partilederen og de lokale LA-kandidater.

Spidskandidat Karsten Sabransky kom med mange eksempler på kommunens ineffektivitet i sin tale – Jobcenter-skandalen, den lange sagsbehandling, hullerne i vejene osv. 

”Med en skatteprocent på 26,4 % ligger Sorø Kommune i top 10. Men vi ligger bestemt ikke i toppen, når det gælder om at få værdi for pengene. For nylig viste en analyse fra Kora, at 67 af 94 kommuner kan skære serviceudgifterne ned, uden at borgerne lægger mærke til det. Sorø er blandt de kommuner på Sjælland, der ligger i bunden, når det gælder produktivitet. Analysen bekræfter, hvad mange af os godt ved: At Sorø Kommune bruger unødigt mange penge. Vi skal tage ved lære af de mange kommuner, der gør det bedre end os. Og vi skal luge ud i bureaukratiet, så vi kan få udløst det enorme effektiviseringspotentiale, der ligger og venter,” sagde Sabransky blandt andet.
LA Sorø har som mål at sænke kommuneskatten med 2% uden at forringe kerneydelserne, men ved simpelthen at undgå fråseriet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at spidskandidaten ikke er på julekort med Jobcenter Sorø: ”De har lænset skatteyderne for 50 millioner kroner. I stedet for at gøre det nødvendige, punger kommunen yderligere 800.000 kr. ud på konsulentydelser for at undgå flere budgetoverskridelser. Det skriger jo til himlen. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg mener, at Jobcentret i Sorø skal finde jobs til arbejdsløse. Det er centrets opgave, og gør de ikke det, kan de lige så godt lukke,” sagde Karsten Sabransky.

Publikum fik afslutningsvist mulighed for at stifte bekendtskab med Lene Skovgaard, der også kandiderer til Sorø Byråd. Den 43-årige taxichauffør vil bl.a. bekæmpe den meningsløse aktivering af arbejdsløse.

vælgermøde 5 sept 08
Anders Samuelsen
Karsten Sabransky
Karsten Sabransky