Sorøs vinterjazz stævner ud med en serie koncerter i de kommende uger – og allerede i april kan umættelige jazzelskere få meget mere at lytte til foruden chancen for at medvirke i en ny jazzfilm.

Det er på tide at få koncertdatoerne krydset af og plads reserveret til månedens vinterjazz i Sorø. Det begynder med det eminente makkerpar Jan Kaspersen og Bob Rockwell på Sorø Kunstmuseum torsdag den 13. februar og fortsætter torsdag den 20. februar med den uforligneligt skønne sangerinde Kira Martini foran et bigband under ledelse af selveste Ole Kock Hansen.

I dagene derefter er der koncerter på Kunstnergaarden, Kulturcafé Ludvig og Café Tre Konger og som rosinen i pølseenden på Kragerup Gods med Jesper Thilo. Se programmet her.

Hvis man nu alligevel ikke synes, at Sorøs program (som er det største på Sjælland – uden for København) byder på tilstrækkeligt med swingende jazz, så kan vi anbefale to helt eventyrlige jazzuger i dagene fra 15. til 29. april. Her gives 29 koncerter med 60 medvirkende internationale jazzmusikere.

Foto: ABW

Programmet varierer fra New Orleans og blues til Thad Jones bigbandarrangementer, Oscar Peterson-hyldest, den barfodede hammondorganist Rhoda Scott og Sydney Bechets søn Daniel Bechet. Det hele foregår på en rejse fra Marseille til Istanbul ombord på krydstogtsskibet Costa Mediterranea. Undervejs skal der optages en ny jazzfilm, som passagererne får chancen for at medvirke i. Instruktøren er den berømte Cannes og Oscar-belønnede filmskaber Claude LeLouch. Fra mesterværket ”Un homme et une femme” i 1966 til ”Les plus belles années d’une vie” i 2019 har han i sine foreløbig 49 film bestandig kredset om kærligheden. Det kommer også til at være tema i jazzfilmen, der får titlen ”L’amour c’est mieux que la vie”. Hovedrollen er på forhånd besat af billedskønne Monica Bellucci, men alle krydstogtspassagererne får chancen for at optræde som statister. Herunder er et foto af skibet, hvor det hele foregår.

Hovsa, glemte vi at oplyse, at medvirken i filmen ikke udløser honorar. Tværtimod koster det en bagatel af ca. 25.000 kr. – pr. person – at komme med på krydstogtet (i en almindelig kahyt – nær det dobbelte i en suite). Flere oplysninger på www.tmrfrance.com

PS: Nej, Sorø Jazzen modtager ingen kommission for anbefalingen; Det er blot en drøm, der videregives…

HERUNDER er Sorø Vinterjazzens to første koncerter (til mere overkommelige priser end Middelhavskoncerterne…!)

Torsdag den 13. februar kl. 19.00
Jan Kaspersen & Bob Rockwell
Bob Rockwell, tenorsax, Jan Kaspersen, flygel, Peter Danstrup, bas, og Ole Rømer, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM , Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 155 kr. (135 kr, for medlemmer)
Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

Torsdag den 20. februar kl. 20.00
Kira Martini + Very Big Band
Besætning: Vokalsolist Kira Martini, Saxofoner: Jens Søndergaard, alt/sopran, Per Milbo, alt/sopran, Niels Oldin, tenor, Alexander Hagel Thorn, tenor, og Ed Epstein, baryton. Trompeter: John S. Jensen, Martin Hellesen, Esben Krøll Clausen og Stefan Søe Iwan. Basuner: Jørn Nørredal, Bjarke Bach Larsen, Thomas Bruun Olsen og Henrik Larsen. Rytmegruppe: Lasse Ebbeskov Jensen, piano, Lasse Lundstrøm, bas, og Dennis Drud, trommer. Dirigent: Ole Kock Hansen
Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø
Entré: 250 kr.
Reservation: www.victoriateatret.dk

Sorø Jazz er arrangeret af Victoria Teatret (non-profit selskab, som siden 1983 har drevet Sorøs biograf og anden kulturel virksomhed) i samarbejde med Allan Aistrup, som forestår kunstnerisk tilrettelæggelse, programlægning og administrative pligter i selskabet Jeronimus ApS.