Kreativ_10.klasse_Sorø_PrivatskoleSorø Privatskole har stadig plads i 10. klasse. Det på trods af at skolen oplever bred interesse for deres nye 10. klasse-tilbud, efter de er blevet Cambridge Associate School. På Sorø Privatskole skal 10. klasse være starten på ungdomsuddannelsen – ikke afslutningen på grundskolen.

Sorø Privatskole ved endnu ikke med sikkerhed, hvor mange elever, der starter i 10. klasse næste skoleår. Men der stadig mulighed for at optage nye elever i 10. klasse fra Sorø, Slagelse, Ringsted og omegn, som ønsker en uddannelse med internationalt perspektiv og sprogskole. Spørgsmålet er blot, om det bliver til en eller to 10. klasser efter sommerferien.

”Vi mener, at der er plads til et ambitiøst 10. klasse-tilbud på Sorø Privatskole. Vi har fokus på, at det er et tilbud, som er attraktivt for vores egne elever, såvel som elever fra andre skoler. Med den enkelte elev i centrum og et højt fagligt niveau skal vi gøre vores elever klar til at starte på en ungdomsuddannelse,” siger Casper Madsen, skoleleder på Sorø Privatskole.

Frikvarter_10.klasse_Sorø_Privatskole10. klasse på Sorø Privatskole tilbyder på nuværende tidspunkt en kendt ramme, i form af et højt fagligt niveau og en mulighed for at udvide sin faglige horisont udover de almindelige skolefag. Fra skoleåret 2015-2016 supplerer Sorø Privatskole deres 10. klasse med internationalt anerkendt engelsk undervisning og 14 dages sprogskole i England, der skal gøre eleverne klar til at tage en international uddannelse, løfte deres engelskkundskaber til et helt nyt niveau og give dem et internationalt udsyn.

”Mange af vores elever er meget opmærksomme på verden omkring os, og de har derfor også et naturligt ønske om at blive dygtige til fremmedsprog. Samtidig kan vi konstatere, at der er stigende efterspørgsel efter supplerende undervisning, hvor eleverne arbejder fagligt med forskellige fag samtidig med, at de dygtiggør sig i engelsk,” udtaler Casper Madsen, skoleleder på Sorø Privatskole.

Sorø_Privatskole_luftfotoSorø Privatskole er Cambridge International Associate School. Det betyder, at skolen er godkendt til at levere engelsksproget undervisning efter internationale standarder indenfor en bestemt fagkombination.

”Det handler ikke kun om at tilbyde sprogligt interesserede elever en ekstra udfordring. For flere af eleverne er det et logisk skridt i retning af den uddannelse, som de gerne vil tage. På flere uddannelser er lærebøgerne og undervisningen allerede på engelsk,” forklarer Casper Madsen, skoleleder på Sorø Privatskole.

Der var stort fremmøde tidligere på året, da Sorø Privatskole informerede om deres nye 10. klasse-tilbud for interesserede elever og forældre. Samtidig har flere sidenhen henvendt sig til skolen, deriblandt også andre skoler, for at høre mere om uddannelsen.

Lige nu arbejder Sorø Privatskole på en løsning, hvor 10. klasse kommer til at udgøre et større ungdomsmiljø sammen med skolens tre 9. klasser i Frederiksvej 10.