Sorø Jazzfestivalens program vokser stadig frem og vil i år byde på flere koncerter end sidste år. Samtidig introduceres nye jazznavne side om side med jazzscenens veletablerede stjerner.

Blandt de yngre musikere er guitaristen Per Møllehøj, som netop er på vej med sit første soloalbum. Per Møllehøj anses for en af Danmarks bedste unge jazzguitarister, swingende, ekvilibristisk og lydhør over for den fine melodi. Men selvom han siden sin afgang fra Rytmekonservatoriet i 2005 flittigt har spillet med en lang række af dansk jazz mest kendte solister og både stået på scenerne i JazzHouse, La Fontaine og andre danske jazztempler, har han ikke rigtig gjort væsen af sig. Nu har han endelig overvundet sin beskedenhed og udsender i næste måned sit første album i eget navn med titlen ”A brother and a sister” indeholdende en serie originale lyrisk- rytmiske kompositioner.

På den baggrund har de tre veletablerede musikere i Søren Bebe Trio sat Per Møllehøjs guitar i front ved et gæstespil i sommerens festivaljazz. Pianisten Søren Bebe, bassisten Kaspar Tagel og trommeslageren Anders Mogensen udgør en eminent driftssikker rytmeenhed. De har fundet sammen i miljøet omkring det fynske Carl Nielsen Konservatorium (hvor Mogensen er prorektor) og har alle gjort lange internationale karriere med både koncerter og pladeoptagelser i selskab med navnlig amerikanske jazzstjerner. Hjemme har de for længst opnået priser og titler som Årets Jazzmusikere og udgivet adskillige anmelderroste albums.

Per Møllehøj spiller med Søren Bebe Trio tirsdag den 22. juli kl. 14.30 på Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø.

Per Møllehøj
Per Møllehøj