Sorø Roklub deltog i Copenhagen Open 16-17. maj 2015 med det største antal roere i klubbens historie og med solid støtte fra supportgruppen blev det til flotte resultater i alle klasser: Ungdom, U-18, U-19, U-23 og Masters.

Sæsonens første regatta på 2.000 meter distancen i de åbne klasser, bød på mange interessante løb.

Lørdag sikrede vejret fine løb. Søndag måtte alt dog aflyses efter indledende løb, grundet meget vanskelige vejrforhold for roerne.

U19:
Pt. Danmarks bedste toer uden.
M2- Jens Albert Graudal og Jakob Lillelund stiler mod en udtagelse til Junior VM som i år afholdes i Brasilien 5-9 august. For at få konkurrence herhjemme, stillede de op i senior A-klassen og vandt løbet suverænt i tiden 7.11.13 min. med over 4 sek. til nærmeste konkurrenter.

Senere på ugen fastslås om bådtypen er udtaget til Junior VM som i år afholdes i Brasilien 5-9 august.

W2X Jun A Ida Brehmer og Ida Langkjær roede sig i A-finalen og blev en flot nr. 4 i tiden 8.28.52 min.

ro foto1

U-23:
Pt. en af Danmarks bedste dame dobbelt scullere.
W2X Astrid Steensberg Thougaard har siden påske roet sammen med Sofie Råberg Mikkelsen fra Bagsværd under Kraftcenter Bagsværd. Pigerne træner sammen i weekender og har allerede god fart i dobbeltsculleren.
Det blev således til en flot 3. plads i tiden 7.44.69 kun 8 og 12 sek. efter Danmarks Rocenter I og II.
Pigerne håber at blive udtaget til U-23 VM som afholdes i Plovdiv Bulgarien 22-26 juli.

W4X Olivia Cardel ror på et kombineret hold med Århus/Hadsund/Odense og vandt sikkert 1. pladsen foran KVIK i tiden 7.18.45 min.
Olivia forsøger at blive udtaget til U-23 VM som afholdes i Plovdiv Bulgarien 22-26 juli.

M4- Lars Erik Graudal stillede til start mod Guld-fireren og flere stærke landsholdsbåde. Lars ror på en kombineret firer i Kraftcenter Bagsværd og roede sig ind på en flot 4. plads i tiden 6.53.02 min. Lars forsøger at blive udtaget til U-23 VM som afholdes i Plovdiv Bulgarien 22-26 juli.

ro foto 2

U-18:
Klubbens Junior-B roere stillede op i Junior A-løb hvor konkurrenterne er 2 år ældre, her klarede de sig rigtig flot.

M4- Runi Nielsen, Sigurd Hutnik Nielsen, Mathias Lang Sørensen og Mike Petersen trak en flot 3. plads hjem i tiden 7.01.28 min. kun 1 sek. fra 2. pladsen.

W4X Freja Liv Holmark, Astrid Brehmer, Klara Christensen og Nanna Beck Petersen roede sig til en 2. plads i tiden 7.38.45 min.

Ungdom:
TU-CUP Junior B
W1X Iben From roede sig i fin stil i A-finalen og blev nr. 6 i tiden 7.15.22 min.
W1X Thea Lindblom roede sig i B-finalen og blev samlet nr. 8 i tiden 7.25.87 min.
M1X Christopher Hesselberg roede sig i B-finalen og blev samlet nr. 11 i tiden 6.29.647 min.

TU-CUP Jun C
M1X Joachim Østergaard roede sig i A-finalen og blev nr. 2 i 1.58.81 min.
M1X Jannick Wly Andersen rode sig i B-finalen og blev samlet nr. 10 i 2.17.93 min.
M2X Makkerparret Joachim og Jannick roede sig også her i A-finalen i 2X (ud af 4 finaler A-D) og blev flot nr. 2 i 1.46.67 kun 2 tiendele sek. efter vinderen.

Jun W1X-Edon Erika From stillede til start i en af de EDON-både man kan låne af DFfR. En ny populær satsning med meget stabile både, for at få nye unge roere lettere i gang med ro-sporten.
Erika kom ind på en 6. plads i tiden 1.50.09 min.

ro foto 3

Masters:
Masters-roerne var de mest vindende i klassen med 4 1. pladser.

MM1X afd. 2: Uffe Søgaard tog sig sikkert af 1. pladsen i tiden 4.01.83 min. foran klubkammeraten
MM1X afd. 2: Lars Bo Andersen som lige så sikkert tog 2. pladsen i tiden 4.10.67 min.
WM1X afd. 3: Gitte Nieven roede sig ind på en 3. plads i tiden 5.03.22 min.
WM1X afd. 4: Ulla Krüger Hvid tog 1. pladsen i tiden 4.32.39 min.

WM2X afd.2 Ruth Köster og Ulla Krüger Hvid tog sikkert 1. pladsen i tiden 4.01.00 min.
MM2- afd. 3: Bjarne Hjort og Christian Mølvig tog ligeledes sikkert 1. pladsen i tiden 3.37.11 min.
MM2X afd. 4: Lars Bo Andersen og Uffe Søgaard roede sig ind på en 2. plads i tiden 3.37.54 min. kun 1 sek. efter vinderen.
MM2X afd. 4: Peter Lindblom og Peter Carstens roede sig ind på en 5. plads i tiden 3.57.15 min.

WM4X Sorø I med Kirsten From, Bonnie Noer, Linda Milling og Ruth Köster roede sig ind på en flot 3. plads i tiden 4.06.54 min.
WM4X Sorø II med Birgit Juel-Hansen, Anne Brehmer, Gitte Nieven Christensen og Laila Hjort roede sig ind på en 6. plads i tiden 4.12.72 min.