I kølvandet af den fantastiske landsfinale i ”Danmarks stærkeste klasse” i Sorø Hallen, hvor 16 udtagne skoleklasser konkurrerede om titlen ”Danmarks stærkeste klasse” i 4000 meter ergometer-roning følger Danmarks/Nordens største regatta lørdag den 5. og 6. juli på Sorø sø.

Der er lagt op til opgør på Sorø sø i Junior Nordiske Mesterskaber, hvor de fremmeste landsholds-roere fra Finland, Norge, Sverige og værtsnationen Danmark tørner sammen i kampen om mester-skaber og medaljer samt ikke mindst og den endelig udtagelse af juniorer til JWM i Hamburg 6. – 10. august.

Til JNM er Sorøs stærke toer uden Jens Graudal og Jakob Søe Lillelund de første roere på banen lørdag kl. 13.30 – lige efter følger JNM i drenge sculler og i slipstrømmen følger Astrid Thougaard Steensberg i single sculler piger – senere på eftermiddagen følger db. sculler drenge og piger, hvor Sorøs Ida Langkjær og Ida Brehmer deltager som klubhold.

Søndag formiddag fra kl. 9.30 kæmpes der om Nordisk Mesterskab i db.firer piger og eftermiddag db.firer drenge afsluttende med rosportens flagskib JNM i otter, drenge.
Imellem JNM-løbene afvikles løb for juniorer, seniorer og mastersroere i forskellige bådtyper og på forskellige distancer.

Opgaven for Sorø Regattaens mange frivillige medarbejdere fra nær og fjern kræver masser af tid, energi og vedholdenhed. Det er opgaver som åbning af anmeldelser og tilrettelæggelse af kapro-ningen med JNM, etablering af baneanlægget med ud- og indgangsbroer samt dommertårn på Skjolden. Under hele kaproningen fyldes Carlsens Plæne med både, bådtrailere, telte til overnatning. Sorø sø vil under kaproningen være fyldt med roere i alle aldersklasser, i forskellige bådtyper, som skal starte ved Bøgholm (2000 meter), ved Sivøerne (1500 meter) ved Søgade (1000 meter) og ved roklubben (500 meter) samt dommerbåde med motorbådsførere og rodommere, som forestår den sportslige afvikling efter bl.a. fair play-princippet. Roere, trænere og ledere invaderer Sorø og bl.a. Ankerhus fra uge 27 og til og med 6.07.2014.

Under selve kaproningen vil der være forskellige udstillere på området, den lokale afdeling af ”Kræftens Bekæmpelse” er på pletten med solvogne med spandevis af solcreme, og sætter fokus på
Sol, forebyggelse og sunde solvaner.

I afviklingen er unge roere fra Sorø Roklub at finde på startbroen ved Bøgholm, på medaljebroen

på ”Skjolden” og rundt omkring, hvor der er brug for hjælp – rigtig mange af de unge roere kommer til start i forskellige bådtyper i løbet af lørdag og søndag.

I Sorø Roklub byder ”Regatta-kiosken” på forskelligt spiseligt og varme og kolde drikkevarer – Bryggeriet Harboe sponsorerer drikkevarer bl.a. til regattafrokosten, gæster, medarbejdere og Kiosken.