Sorø Privatskole holder skolefest i Sorø Hallerne.

Sorø Privatskole holder den traditionelle skolefest i Sorø Hallerne lørdag d. 27. februar for elever, forældre og medarbejdere. I år opfører skolen musicalen Katrine & Troldmanden som midtpunkt i skolefesten. Det forventes at op imod 1.200 gæster deltager i skolefesten. IMG_0686

Skolefesten i Sorø Hallerne er årets helt store festdag på Sorø Privatskole for elever og familier på tværs af klasser og årgange. Skolefesten er delt op i tre dele. Første del består af fællesspisning med mad leveret af Viggis Event Catering. Anden del består af musicalforestillingen Katrine & Troldmanden opført af skolens Drama & musik-linje. Tredje og sidste del består af musik leveret af partybandet PopRecycle og diskotek Sparto samt fælles hygge med kaffe og kage. ”Det kræver selvfølgelig en ekstra indsats at lave skolefest hos både medarbejdere og dramaog musikelever, men det er det hele værd.

Det er nøglebegivenheden i skoleåret, og noget som eleverne snakker om længe efter,” udtaler Casper Mads, der er skoleleder på Sorø Privatskole. Sorø Privatskole oprettede sidste skoleår en række linjefag på 7.-9. årgang, hvor eleverne valgte linje efter personlig interesse. Et af de 5 linjefag er Drama & musik med 37 elever fra 7.-9. årgang. Det betyder at eleverne på Drama & musik-linjen har forberedt sig og øvet på musicalen Katrine & Troldmanden siden første skoledag august 2015. Med dertil følgende forventninger til musicalen hos både elever og forældre. I ugen op til skolefesten bliver der øvet ekstra intensivt af eleverne, da skolen har fordybelsesuge. musikelever

En uge hvor alle skolens elever fordyber sig med ét enkelt fag eller emne i en hel skoledag eller flere. ”Det er vildt fedt det der med, hvordan man kan rykke noget, når man har folks interesse, og det sus, det giver. Selvfølgelig er der rigtig meget arbejde i at sætte en musical op, men vi får energi af de små fremskridt og sejre på vejen. Vi overskrider grænser, men kommer succesrigt ud på den anden side alligevel,” fortæller Pernille Berggreen, der er lærer på Sorø Privatskole og medinstruktør af musicalen.

Det bliver første gang Sorø Privatskole opfører Katrine & Troldmanden. Musicalen handler om Katrine fra Sorø, der kommer ud på lidt af et eventyr, hvor hun møder en Troldmand og andre spændende personligheder på sin rejse for at finde hjem. Det hele bliver krydret med musik og sang på både dansk og engelsk. Deriblandt et centralt nummer fra den nu afdøde musiker David Bowie. Musicalen er instrueret af lærerne på Drama & musik-linjen Lene Topshøj og Pernilldramaelevere Berggreen med Anders Provis og Tórður á Brúnni som dirigent af musikken.

For at få plads til alle gæster til henholdsvis mad, musical og musik lejer Sorø Privatskole to haller og en gymnastiksal i Sorø Hallerne. Skolen har igen i år valgt at tilbyde fællesspisning forud for resten af skolefesten. Maden, som består af en moderne tapas platte, leveres af Viggis Event Catering, der ligger i forlængelse af Sorø Hallen. Derudover bliver der solgt øl, vand og vin i løbet af aftenen.

Efter musicalen slutter Sorø Privatskole skolefesten af med en god gang musik leveret af partybandet PopRecycle og diskotek Sparto. Skolen har hyret et af Danmarks fedeste partybands, så der bliver rig mulighed for at gæsterne kan få rørt deres dansemuskler. Gæsterne har også god mulighed for at tale sammen udenfor dansegulvet, hvor skolen giver kaffe og the, mens forældrene i indskolingen står for et lækkert kagebord.

Sorø Privatskole lukker skolefesten kl. 23.00.