Sorø Privatskole er for andet år i træk gået videre fra de regionale mesterskaber i DM i Fagene. En landsdækkende konkurrence, hvor elever fra grundskolen dyster i skolens fag. Forude venter landsmesterskaberne, som afholdes den 24. januar på Dokk1 i Aarhus.

Hold NerdAlert. Foto: Sorø Privatskole

DM i Fagene er en landsdækkende konkurrence for 7., 8. og 9. årgang, der sætter fokus på den faglige udvikling hos eleverne. Eleverne kan stille op individuelt i fagene dansk, matematik, historie, biologi eller engelsk eller tværfagligt, hvor alle fem fag indgår, på et hold.

I de Regionale mesterskaber skulle eleverne løse casebaserede opgaver fra rigtige virksomheder online på deres skole. De bedste elever er herefter gået videre til Landsmesterskaberne på Dokk 1 i Aarhus, hvor de skal løse en lignende opgave, så der til sidst kan kåres en Danmarksmester i hvert af fagene og et tværfagligt hold.

400 elever fra hele landet er videre til Landsmesterskaberne, og på Sorø Privatskole er de særdeles godt repræsenteret. Fra skolens 8. klasser deltager holdet NerdAlert, som består af Georg Würtz, Hera Hunneche, Jacob Christensen, Rosa-Marie Hemmingsen, Sebastian Christensen, Haakon Martin, Camille Madelung, Martin Hansen, Mathias Justesen og Mikkel Johansen.

”Jeg tror, det er en fordel, at flere af os var med sidste år. Sidste år var vi meget stolte af, at være det eneste hold, som var fra 7. klasse. Selvfølgelig vil man rigtig gerne vinde, men det er også en kæmpe oplevelse at være med, og det er sjovt at se, hvor mange andre kloge der er. Man føler, der er et stort tidspres og et pres fra gruppen. Ikke dårligt ment. Man vil bare gerne præstere. Det giver meget til ens sammenhold,” udtaler Mikkel Johansen på vegne af holdet.

Udover holdet deltager Sofie Krogh, der går i 7.Z på Sorø Privatskole, individuelt i faget dansk. Hun klarede sig bedst af de 11 elever fra Region Sjælland, som er gået videre til Landsmesterskaberne.

”Jeg synes, det er meget fedt. Det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg deltog, fordi min lærer sagde, jeg skulle. Jeg vidste ikke, om jeg var god nok til at komme videre. Jeg tror, det bliver en lærerig oplevelse, og så har jeg Yasmin fra min klasse med som tilskuer, så det skal nok blive godt. Det kunne være mega fedt at vinde, men jeg regner ikke med det,” fortæller Sofie Krogh.

Formålet med DM i Fagene er, at styrke elevernes evner til at koble skolens fag med omverdenen, herunder mulighederne for videreuddannelse og arbejde.

Sofie Vinge Krogh. Foto: Sorø Privatskole.