Sidste år bekendtgjorde Sorø Erhverv, at virksomhederne i kommunen  manglede akademikere. De mange arbejdsløse akademikere måtte undre sig. Nu er budskabet så, at soranske virksomheder mangler ingeniører, og det er jo klar tale.

For andet år i træk sætter Sorø Erhverv kurs mod Odense og København for at tale med de studerende og fortælle om virksomheder og jobmuligheder i Sorø Kommune.

– Sidste år var vi i dialog med ca. 370 unge mennesker, som gerne ville høre mere om karrieremulighederne i Sorø, og vi fik fortalt om vores virksomheder og banet vej for en personlig kontakt for de studerende som ville høre mere, siger erhvervschef i Sorø Kommune, Niels-Henrik Glisbjerg.

Især besøget på Syddansk Universitet i Odense, hvor der typisk kommer mange ingeniørstuderende, kan blive værdifuldt for det lokale erhvervsliv, mener erhvervschefen.

– Flere af vores industrivirksomheder efterspørger højtuddannet arbejdskraft, og vi vil gerne slå et slag for at man som nyuddannet ingeniør kigger i retning af Sorø, når man går på jagt efter sit første job, siger han.

Søren Villumsen fra Kongskilde er en af de virksomhedsledere som oplever et stigende behov for højt kvalificeret arbejdskraft, som eksempelvis ingeniører. Han siger:

– Som virksomhedsleder synes jeg det er meget positivt, at Sorø Erhverv vælger at profilere sig et sted som karrieredagene. Det er alfa og omega for os, at vi kan skaffe den rette arbejdskraft, og her kan vi se, at der er et behov for at tiltrække højtuddannede medarbejdere til virksomhederne.

Kongskilde beskæftiger et bredt udvalg af højtuddannede, bl.a. ingeniører, controllere og økonomifolk, og Søren Villumsen vurderer at behovet vil stige i løbet af de kommende år.

Fakta
Karrieredagene finder sted den 4., 5., 6. og 7. marts i landets fire største byer.

Studerende flokkes for at høre om fremtidens karrieremuligheder på sidste års karrieredage. Fotograf: Niels-Henrik Glisbjerg.
Studerende flokkes for at høre om fremtidens karrieremuligheder på sidste års karrieredage. Fotograf: Niels-Henrik Glisbjerg.