Det er anden gang, at Roforbundet og Sorø Roklub går sammen om at afvikle landsfinalen i ”Danmarks stærkeste klasse”, hvor der roes om landsmesterskabet på 4000 meter roergometer for skoleklasser. Rosportens ungdomssatsning, som også omfatter roning på vandet, bliver gennem med en enestående millionstøtte fra Nordea Fonden.

Et hundrede og elleve 6. og 7. klasse fra 45 forskellige skoler fordelt ud over landet har i tæt sam-arbejde med den stedlige roklub igennem det sidst ½ år trænet til og deltaget i deltaget i ”Danmarks stærkeste klasse”, hvor udfordringen har været at den enkelte klasse har roet 4000 meter i roergometer på den hurtigste tid. Rotiden er efterfølgende blevet indberettet til roforbundet, som netop har udsendt breve til samtlige deltagende klasser.

13 Sorø-klasser og deres idrætslærere har i tæt samarbejde med Sorø Roklub deltaget i kampen om kvalificering til landsfinalen, som roes tirsdag den 17. juni kl. 11.00 og fremefter i Sorø Hallen. 5 Sorø-klasser har fået et brev ”til lykke med udtagelsen til”: 6B, Pedersborg skole, 6B Sorø Borgerskole, 6X og 6Y Sorø Privatskole samt 7A Frederiksberg skole – vinder af sidste års landsfinale for 6. klassetrin.

Det bliver spændende at se, når de 500 skoleelever fra hele Danmark kaster sig i roergometrene i kampen op guld, sølv og bronze på 6. og 7. klasse. ”Guldfirer-roeren” Eskild Ebbesen skyder de to finaler i gang. Sorø Hallen vil på dagen summe af liv og glæde. Den sportslige afvikling er lagt i hænderne på den erfarne og meget dygtige rodommer Peter Jelsgaard. Flere landsholdsroere står klar til at give de unge mennesker tips op hurtige skifte. Borgmester Gert Jørgensen og Eskild Ebbesen og Malene Frandsen, Nordea Sorø står for kåringen af vinderklassen på de to klassetrin.

På Dansk Forening for Rosport hjemmeside www.roning.dk findes alle relevante oplysninger om finalestævnet. Spørgsmål kan rettes til projektleder Ronja Egsmose, roe@roning.dk, eller til Merete Leisted Busk, Sorø Roklub, meretebusk8@gmail.com tlf. 5238 2434