Sorø har mange spændende aktiviteter, heriblandt Sorø Skydebane. Sorø skydebane har efterhånden eksisteret en del år. Banen er selvfinansieret, og er drevet af frivillige, der gør det muligt, at Sorø kan have så flot en skydebane.
Blandt de frivillige er Bo Grieger, formand for hovedforeningen og Morten Hansen, som står for flugtskydeudvalget. Dit Sorø var så heldige at få et interview med Bo og Morten:

Hvem kan komme og skyde på banen?
Banen er for alle jægere, altså folk med jagttegn, men hvis ikke man har jagttegn har man mulighed for at prøve at skyde på banen, hvis blot man følges med en instruktør.

Hvor mange dage om ugen har I åbent?
Vi har et begrænset antal skydedage, så vi kan derfor ikke holde åbent lige når vi vil. Vi holder dog i ny og næ nogle lange skydedage lørdage og søndage, siger Bo Grieger.

Har I nogle hold på Sorø skydebane?
Ja, vi har masser af holdskydning. Vi har 4 divisionshold, hvor der på hvert hold er 4-5 medlemmer, fortæller Morten Hansen.

Holder I åbent året rundt?
Vi holder stor set åbent året rundt, undtagen lige juli måned, som bruges på at reparere det, der nu eventuelt havde brug for en kærlig hånd.

Kan I mærke en stigende interesse fra pigernes side?
Ja, vi ser da flere og flere piger på banen – og det er kun rart, siger både Bo og Morten.

 

Sorø Skydebane tilbyder både jagtskydning, og skydning på deres flotte sporting bane. Derudover er der holdskydning, jagthundetræning og turneringer.
Hvis dette er et emne, der interesser dig kan du læse mere på deres hjemmeside:http://sorojagt.dk/2014/

 

Dit Sorø fangede en ægte skytte på Sorø Skydebane, nemlig Christian Engely Andersen, tidligere verdensmester i lerdueskydning.
Han siger om Sorø Skydebane: ”Det bedste ved Sorø Skydebane er det sammenhold, der er blandt de lokale skytter samt den hjælp man møder som helt ny derude. Derudover har de flere discipliner, som man kan skyde. Jeg fik masser af hjælp fra venlige skytter på banen, inden jeg begyndte at vinde noget”.

Her kan du se en kort video om Sorø Skydebane og dens forskellige discipliner: 

/KB