I juli begynder endnu en pragtfuld sæson for Sorø Internationale Musikfestival. Frem til september kan I opleve 10 koncerter, hvor den klassiske musik er i højsædet. Først på programmet er den festlige komponistaften med Poul Ruders og Rudersdal Kammersolister – der er Poul Ruders 75-års fødselsdagskoncert. Herefter følger en perlerække af koncerter med musikere fra hele verdenen, kulminerende i finalekoncerten med Chorus Soranus og Faurés Requiem.

Sorø Klosterkirke, som er en privat kirke ejet af Stiftelsen Sorø Akademi, danner rammen om langt de fleste af koncerterne. Rummet er stort, både akustisk med stor efterklang og rummeligt, så der er plads til mange musikere og publikummer. Det giver en bred palette af muligheder.

Mindre ensembler eller solokoncerter rykker ud i kirkens nordre korsarm, der stadig har en flot akustik, men giver et mere intimt rum at spille i.

Instrumenternes dronning er orglet, som er berømt for sin smukke og klare klang, hvormed orglet også spiller en rolle i planlægningen af koncerterne. Festivalen blev startet af Knud Vad, organist i Sorø Klosterkirke. Den 1. sæson fandt sted i 1970 under navnet Sorø Orgelfestival.

Se alle sommerens koncerter på www.soroemusik.dk, hvor I også kan bestille billetter, og hent en oversigt som pdf her.

 

Foto: SDL