Sorøs Masterroere vandt stribevis af medaljer ved den 24. ”Hummel Regattaen” i Hamburg.

Sorø Roklubs seriøse og flittigt trænende mastersroere tog udfordringen op og deltog med 8 hold i lørdagens ”Hummel Regatta” på den tæt befærdede Ausenalster i Hamburg. 1000 meter robanen lå umiddelbart med udsigt til USAs Ambassade og flere store tyske roklubber bl.a. den arrangerende Ruder-Club Favorite Hammonia.

Der var kraftig modsø under hele kaproningen. Den kraftige vind medførte at der blev sejlet flittigt på søen med sejlbåde krydsende med flere forskellige turbåde, ligesom der var kanoer og kajakker på vandet. I slutningen af kaproningen forsøgte et polterabend-selskab i en stor dragebåd at krydse banen i målområdet – men de respekterede i sidste øjeblik at trække ud af banen, så feltet med dommerbåd kunne passerer de sidste meter til målstregen.

Christian Mølvig vandt 3 sejre i rap! Christian var helt suveræn i single sculler, hvor han vandt sin afdeling med 2 bådlængder foran nærmeste konkurrent. Klubkammeraten Lars Bo Andersen roede sculler i en anden afdeling og blev forhindret i sit løb af en sejlbåd, som sejlede ind i hans robane. Lars måtte stoppe og vige udenom, hvilket koste ham en topplacering. Lars kom i mål på 3. pladsen. Christian Mølvig satte sig sammen med Thomas Larsen, Marius Vaitekus og Bjarne Hjorth i firer uden, som de vandt med to bådlængder foran Berlin, med en tysk kombination på 3. pladsen, Viking på 4. pladsen og værtsklubben Favorite Hammonia på 5. pladsen.

Christian Mølvig satte sig senere i dobbelt firer sammen med Thomas, Marius og Lars Bo Andersen
-også dette mandskab roede sig i mål på 1. pladsen 17 sek. foran ”Protesia”/Rg. Lauenburg.

Birgit Juel-Hansen og Ingrid Pedersen roede db. sculler i høje bølger og kraftig modsø. De vandt deres klasse. Senere satte de sig sammen med Merete Busk og Jane Steensberg i dobbelt firer, hvor de under udfordrende bæst og bølger vandt i deres klasse.

I slutningen af kaproningen var der budt op til mix-løb i de forskellige bådtyper. Sorø Roklub deltog med to mix-hold i samme db.firer-løb. Spændende var det naturligvis, hvem der ville vinde klubopgøret. Merete Busk, Marius Vaitekus, Thomas Larsen og Jane Steensberg sad i den ene db.firer og Christian Mølvig, Birgit Juel-Hansen, Ingrid Petersen og Bjarne Hjorth udgjorde klub-bens andet mandskab. Der deltog 5 hold i løbet, som blev vundet af Bremer/Meppen i 4.04.72, med kombinationen Erster Kieler med flere på andenpladsen i 4.07.24, Sorø med Merete Busk, Marius Vaitekus, Thomas Larsen og Jane Steensberg på 3. pladsen i 4.16.55 tæt fulgt af Aschaffenbburg/ Mühlheim på 4. pladsen i 4.17.14 , Sorøs Christian Mølvig, Birgit, Ingrid og Bjarne Hjorth roede i mål på 5. pladsen i 4.20.17. Sidstnævnte Sorø-hold måtte endnu en gang til medaljebroen for at modtage medaljer for bedste tid i deres klasse. Med denne sejr nåede Bjarne Hjorth, Birgit Juel-Hansen og Ingrid Pedersen op på hver 3 medaljer – Christian Mølvig blev topscore med i alt 4 førstepladser!

En spændende lørdag med kraftig modsø på robanen og med en trafik om og til tider på robanen, som ikke kendes fra tidligere kaproninger. Vindforholdene var så vanskelige at Favorite Hammonia sendte grand voksne mandlige roere ud på banen for at holde firere og ottere på plads ved starten.

Sorø-roernes næste udfordring foregår på hjemmebane til den 85. Sorø Regatta, som går over Sorø sø den 30. juni og 1. juli 2012.