2012 var på alle måder et jubelår for Dansk Forening for Rosport. Forbundet fyldte 125 år. I forlængelse af jubilæet 28. januar igangsatte Forbundet projekt ”Oplev OL-magien” i skolen med med mulighed for indgåelse af skolepartnerskaber roklubber og skolerne 5. – 6. klasser.

Sorø Roklub satte Danmarksrekord i dette projekt ved at gennemføre 13 af de i alt 21 skolepartnerskaber. Dette projekt kørte frem til OL august, hvor vi alle fulgte vore dygtige roere på robanen ved OL i London, hvor de roede stribevis af medaljer hjem til Danmark.

Den landsdækkende Jubilæumsturnering har omfattet deltagelse i følgende: Danmarksmesterskab i ergometer i Gladsaxe, som blev afviklet på jubilæumsdagen, ”Vi ror Danmark rundt” Årgangsmesterskaberne på Vandkraftsøen i Holstebro i begyndelsen af august, Skole- og talentkaproning på Bagsværd Rostadion i slutningen af august, Langdistancekaproning i Randers afsluttende med Danmarksmesterskab på vand.

Forbundet har hele året ført en liste over de klubber, der har deltaget og tildelt point efter omfanget af deltagelsen. 110 klubber har hen over året: 50 point klubben for deltagelse og 1 point for hvert medlem, der deltager.

Placeringen i ”Top 5” er: Bagsværd nr. 1 med 534 point, DSR nr. 2 med 471 point, KR nr. 3 med 415 point og Sorø og Hadsund på en delt 4. plads med hver 404 point, Furesø ligger på 5. pladsen med 362 point.

Sorø Roklub ser med dette flotte resultat frem til en spændende lodtrækning om stribevis af præmier i form af ergometre, både, årer og kurser på Roforbundets generalforsamling 16. marts 2013 i Middelfart.

standerhejsning