Sorø Roklub i særklasse ved den 39. World Rowing Masters Regatta i Duisburg

Sorø Roklubs stærke og velforberedte mastersroere Ulla Hvid, Ruth Köster, Gitte Niven, Laila Hjorth, Birgit Juel-Hansen, Ingrid Petersen, Jane Steensberg, Merete Busk, Lars Bo Andersen, Christian Mølvig, Bjarne Hjorth, Thomas Larsen, Marius Vaitekus, Thomas Thougaard og Poul Juel-Hansen, ankom til Duisburg rostadion i løbet af tirsdag – onsdag. Her havde 3000 mastersroere fra hele verden sat hinanden stævne for at kæmpe om ”guldet” i torsdagens, fredagens, lørdagens og søndagens løb. Sorøs mastersroere havde hen over de 4 dage 28 starter i forskellige bådtyper og for-skellige kombinationer: 23 starter som klubhold, 2 starter på internationale hold samt 3 starter i mix-løb.

Ved World Masters kan roerne deltage i løb i deres aldersklasse, ligesom det er frit for at tage kampen om ”guldet” med yngre deltagere.

Sorø-roerne vandt 10 løb og roede sig i mål på andenpladsen i 8 løb mens det blev til 2 tredje-pladser.

Torsdag lagde Lars Bo Andersen for med suverænt at vinde single sculler i klasse C i 3.46.66, hvor der i alt var tilmeldt 157 roere. Christian Mølvig og Bjarne Hjorth vandt med et par længder i toer. Ulla og Ruth Köster roede db.firer på et international hold, som vandt i fin stil. Kvartetten Merete Busk, Jane Steensberg, Ingrid Petersen og Birgit Juel-Hansen var på banen i firer uden i en yngre klasse og roede i mål på 4. pladsen.

Fredag var den ”lange” rodag med første start kl. 8.30 og sidste start kl.18.48 – der gik løb ned ad banen for hvert 3. minut. Christian Mølvig startede dagen med at vinde sit scullerløb. Halvanden time senere sad han i db.fireren med Bjarne Hjorth, Thomas Larsen og Marius Vaitekus og de roede i mål på en 3. plads. Først på eftermiddagen roede Christian Mølvig og Bjarne Hjorth toer og her blev det også til en 3. plads. Sidst på eftermiddagen havde Christian, Bjarne, Thomas og Marius sat sig i favoritbåden firer uden, som de vandt suverænt.

Lars Bo Andersen blev nr. 2 I sit scullerløb. Om eftermiddagen roede Lars Bo Andersen og Thomas Thougaard db. Sculler, hvor de kom I mål på en flot 3. plads.

Kvartetten Merete Busk, Jane Steensberg, Ingrid Petersen og Birgit Juel-Hansen roede et fantastisk
flot firer-løb om formiddagen, hvor de blev henvist til andenpladsen 2½ sek. efter vinderholdet Sorø-firerens tid var 20 sek. bedre end holdets idealtid på 1000 meteren. Kvartetten havde endnu et skud i bøssen, nemlig i db.firer, som blev roet ved 17-tiden – igen måtte de se sig slået med et sølle sekund af det samme hold, som kvartetten havde tabt til i formiddagens firer-løb. Ulla Hvid viste sin styrke i sculler og vandt sin klasse . Gitte Niven roede også sculler og kom i mål på en 5. plads – nogle timer efter at hun havde roet sig i mål på en 6. plads i db. sculler sammen med Laila Hjorth.

Lørdag var der hektiske forberedelser hos alle Sorø-roerne til dagens løb. Spørgsmålet var, om det ville lykkes at ro den eftertragtede medalje hjem! Lars Bo Andersen lagde for med at vinde sit scul-lerløb og Ulla Hvid og Ruth Köster gjorde ham lidt senere kunsten efter i db. sculler og vandt suverænt. Umiddelbart efter var Bjarne Hjorth og Christian Mølvig på banen I toer, som de vandt suverænt.

Birgit Juel-Hansen og Ingrid Petersen roede deres chance I db.sculler, hvor de var et splitsek. fra 1. pladsen. Halvanden time efter sad de i otteren ”Laboremus” sammen med Ulla Hvid, Ruth Köster, Laila Hjorth, Gitte Niven, Jane Steensberg og Merete Busk – med Henrik Almegaard, DSR på styr-mandssædet. Der var hård konkurrence mellem de deltagende hold, så Sorø-otteren passerede mål-stregen som 4. bedste. En times tid efter sad kvartetten Birgit Juel-Hansen, Laila Hjorth, Jane Steensberg og Merete Busk klar til start I db.fireren og blandt konkurrenterne var gengangere fra tidligere løb. Sorø kvartetten kom I mål på en 5. plads.

Søndagens mix-løb er en helt speciel udfordring og oplevelse. Poul Juel-Hansen sprang til og red-dede Sorøs mix-otter, da mandskabet skulle være sammensat af 4 mandlige og 4 kvindelige roere. ”Laboremus” satte kurs mod startbroen med Jane Steensberg som styrmand, Christian Mølvig sad på spidsen og herefter fulgte Thomas Thougaard, Merete Busk, Birgit Juel-Hansen, Laila Hjorth, Ingrid Petersen, Poul Juel-Hansen og Bjarne Hjorth på stroken. De deltagende ottere kom på plads ved startbroen og startsignalet lød og der blev arbejdet godt i ”Laboremus”, som passerede mål-stregen på en flot 3. plads. Et par timer efter stod der db.sculler på programmet. Christian Mølvig roede med Anna Karina Gravad, Køge Roklub og de vandt deres løb. Jane Steensberg satte sig i db. sculleren sammen med Lars Bo Andersen. De kom godt fra start og pressede hele vejen for at kom-me i front i det stærke selskab og målfoto afgjorde at de lige netop var 1/100 sek. fra guldet!

Gert Busk sled cykeldækkene helt i bund!
Træner Gert Busk priste sig lykkelig for at han havde medbragt sin cykel på bådtraileren, idet klubbens både kom til at ligge 4 forskellige steder med en indbyrdes afstand på ca. 500 meter, hvorfor der var ca. 2 km mellem scullerne og otterpladsen. Scullerbådene lå i den modsatte ende i forhold til otterne og imellem dem lå området med db.sculler og toere og området med firerbådene.

Gert lignede under hele kaproningen en cykelrytter der var en del af Tour de France – hele tiden på vej med bådummer til et hold der skulle i konkurrence, på vej til eller fra et løb. Han brugt masser af energi og kræfter på at cykle langs banen, når Sorø-roerne var i konkurrence og han var på broen, når de kom ind fra løb.

Sorø Roklub mest vindende af de danske klubber
I VM deltog fra Danmark roere fra Aarhus, Bagsværd, DSR, Fredensborg, Fredericia, Holstebro, Køge, Lemvig, Lyngby, Middelfart, Stevns, Roskilde, Skjold og Sorø med 15 mastersroere.

WM blev roet på opgravet bane fra krigens tid
Blev roet på en opgravet 2000 meter bane fra slut trediverne og begyndelsen af fyrrerne, som Hitlers tyske tropper havde brugt som prøvebane for torpedoafskydninger. Banen er beliggende bynært i et stort, smukt og varieret naturområde. I inspirerende omgivelser og med forskellige ”lege”muligheder f.eks. badesø, svævebaner fra træ til træ ind over det farvand som bådene skulle igennem for at komme ind på den rigtige robane. Det var en større sø med kit-surfing, beachs volley, som var optaget af unge spillere alle 4 dage. Et rekreativt område med masser af udfordrende bevægelses-/træningsmuligheder for børn og voksne i alle aldre. Her er ideerne til udformning af rekreative områder i f.eks. ”færdigbrugte” grusgravsområder.