I søndags var der run på Torvet, idet Sorøs politikere og borgere gav den gas i KommuneDysten 2010. Der blev cyklet, løbet og gået stavgang til den helt store kobbermedalje på de forskellige ruter i Sorø.

Sorø konkurrerede med de fem øvrige vestsjællandske kommuner om hvilken kommune, der kunne tilbagelægge flest kilometer mellem kl. 13 og kl. 15. Resultatet blev opdateret løbende (!) på storskærmen i målområdet. Det fik mange kække deltagere til at tage en runde mere, så Sorøs søjle kunne vokse.

Odsherred vandt dog stort med lidt over 149.000 km pr. 1000 indbyggere, fordi byen efter sigende omfattede en stor gruppe på rulleskøjter. Herfra skal ikke lyde klynk. Rulleskøjter var helt i konkurrencens ånd, men der var ikke ret mange på hjul i Sorø. Vi opnåede en fin tredjeplads med lidt over 73.000 km pr. 1000 indbyggere. På andenpladsen kom Kalundborg med lidt over 82.000 km.

På Torvet var der telte med bl.a. en romaskine og en cykel, hvor Sorøs kommunalpolitikere trådte i pedalerne for at give byen en god placering i dysten.

Kun 82 personer deltog i Sorø mod 193 i Holbæk. Der havde ikke været så meget markedsføring af dysten i dagene inden. Det er synd, for det er en god idé. Den kommunale motionsevent vender forhåbentligt tilbage næste år med endnu flere deltagere.