Sorø surfer på klimabølgen
Sorø Kommunes hjemmeside er pr. 1. februar 2012 CO2-neutral.

Som et supplement til kommunens nuværende miljøindsats, er www.soroe.dk fra 1. februar 2012 CO2-neutral. Hjemmesiden er blevet en del af initiativet IngenCO2.dk, der arbejder for at mindske CO2-udslippet fra vores brug af internettet.

”Vi er glade for nu at have en mere miljøvenlig drift. Vi håber desuden at det vil være med til at øge bevidstheden om at vi skal passe på miljøet – selv en lille indsats kan gøre en forskel. Dette er en logisk tilføjelse til kommunens klimaindsats,” siger Linda Nielsen, Formand for Teknik og Miljøudvalget.

Internet og informationsteknologi vinder mere og mere indpas i de danske hjem, virksomheder og det offentlige – til stor glæde for mange. Men at holde det hele kørende, kræver meget energi og dermed meget CO2. Derfor er internettet en af de helt store syndere når det kommer til miljøet. Internet og informationsteknologi forurener faktisk mere end hele den samlede luftfartsindustri.

IngenCO2.dk neutraliserer CO2-forbruget ved bl.a. at købe CO2-kvoter, deltage i regnskovsbevarende projekter og støtte bygning af vindmøller. I beregningen af forbruget indgår både ting som serverstrøm og det forventede el-forbrug fra fx skærme hjemme hos brugerne.

Du kan læse mere om projektet på www.ingenco2.dk og på www.soroe.dk/klima kan du se mere om kommunens klimaarbejde.

En and