Af Thomas Kortegaard Brandt, president, ITF Danmark

Sorø Taekwon-Do Klub stod i spidsen for den årlige sommerlejr i ITF Taekwon-Do. I samarbejdet med forbundet ITF Danmark arrangerede klubben den 5. sommerlejr med deltagere fra både Danmark, Norge, Sverige og Holland.

Til dette års lejr var tre ganske særlige gæsteundervisere indbudt. Robert Boer, 6. dan fra Holland og Roy Rolstad, 5.dan fra Norge, der sammen har udviklet et ganske særligt selvforsvarssystem baseret på Taekwon-Do grundteknikker, samt Camilla Melhus, 4. dan fra Norge som er tidligere landsholdkæmper med titelmesterskaber i europa og internationalt.

Traditionen tro optog aktiviteterne alle Sorø Hallerne og der blev gået til den fra første færd med intens træning, sjove lege og et stærkt socialt fællesskab. Hele omdrejningspunktet for årets lejr er glæde og fællesskab på tværs af grænser, på tværs af alder, på tværs af baggrund. Børn fra 8 år til voksne på over 50 år kastede sig ud i spark, selvforsvar, mønster og sparring i tre dage med åbne sind og glade smil.

Ikke alene Taekwon-Do blev der dyrket. Happy Yoga vækkede hver morgen deltagerne med lækker yoga. En god morgen at starte dagen på og en af Sorø Taekwon-Do Klubs stærke aktiviteter i det daglige også.

Lørdag morgen organiseredes en særlig ITF KIDS workshop for elever på 6-8år, hvor de under kyndig vejledning af KIDS koordinator Ann Laursen trænede og legede sig igennem teknikker og teori for at blive klar til graduering. Med alle lejrdeltagere som publikum og lejrens instruktører som eksaminatorer, sluttede de deres workshop med en succesfuld graduering. 20 små superstjerner blev båret på jubel go applaus gennem deres test og fik “high fives” af alle lejrens deltagerer da de bestod og fik nye bælter.

Lørdag aften kunne to af Sorø Taekwon-Do Klubs egne trænere også opleve suset ved at stå alene på gulvet, da de testede til 1. dan sortbælte foran eksaminationspanelet og en masse tilskuere. En flot indsats resulterede i at begge bestod og måtte se sig selv båret ud under en kold bruser af lejrens øvrige sortbælter, så de kunne “døbes” til sortbælte. En sjov og kold lille tradition blandt sortbælter.

Det var en sund lejr både i træning og kost. Alle deltagere blev under lejren bespist af Viggi’s, som leverede morgen-, middags-, og aftensmåltider af høj kvalitet.

Foto: Sorø Taekwon-Do Klub