soro drengekorSorø Drengekor afholder Sommerkoncert i Sorø Klosterkirke tirsdag 16. juni 2015 kl. 19. Gratis entré.

Programmet byder på kendte danske sange og salmer af Carl Nielsen og H.C. Andersen. Der vil være flere soloindslag fra korets sangere.

Koret dirigeres af organist Merethe Køhl Hansen, og ved tangenterne sidder Ole Worm. Det er Louise Pape, der har stået for solosangsundervisningen.

Sorø Drengekor er oprettet i 2012 og er delt i 3 grupper:
Korskole fra ca. 3. klassetrin, som er forskole til drengekoret.
Drengekor efter endt korskole og optagelsesprøve.
Mandskor når stemmen efter overgangen er blevet mørk.

Drengene skal starte tidligt, da de skal lære at synge inden stemmen går i overgang, og de skal synge voksenrepertoire, da de indgår som sopraner i koret.

Drengekoret er blevet omdrejningspunktet for en stor del af drengenes sociale liv. At synge i drengekor betyder at man lærer, mens man har det sjovt. At man oplever det særlige at kunne præstere i fællesskab, hvor alle bidrager og har en rolle. Og at man bliver dygtig når man fordyber sig og arbejder koncentreret og målrettet sammen. Kommer man godt i gang i koret, vil man få udviklet sin musikalitet og danne kammeratskaber for livet – for slet ikke at nævne den store oplevelse, som det er at synge i et kor og yde det teamwork det kræver at få tingene til at lykkes.

Der optages nye sangere igen til korskolen til august/september 2015. Hvis man er interesseret kan man rette henvendelse til korets dirigent Merethe Køhl Hansen.