Sommer-roskole er for alle piger og drenge i alderen 12-18 år. Det handler om at have det sjovt, lege, få nye venner og ikke mindst at få en fantastisk oplevelse med roning. Sorø Roklub har begyndervenlige både, så alle kan være med også selvom du aldrig har roet før!

robattleSådan lød invitationen til årets sommer-roskole i Sorø Roklub og hele 26 børn valgte at deltage i ugen der gik. Mandag-tirsdag-onsdag, 6 timer hver dag.

De unge mennesker trodsede blæst, store bølger og silende regn. De fleste havde aldrig siddet i en robåd før, nogle havde prøvet det før, men alle gik de til den med krum hals. Bagefter var det dejligt med tørt tøj, varm kakao og hygge i klubhuset.

Nordea-fonden sponsorerer Robattle og stiller en trailer med 6 Edon-både til rådighed. Edon-båden er en sculler med ‘støttehjul’, som er meget nem at starte i og de unge tog dem til sig fra begyndelsen, særlig tirsdag var vejrguderne med de unge – lige hvad de kunne bruge i deres sommerferie.

Fire igangsættere fra Dansk Forening for Rosport deltog den første dag og havde en masse gode lege i ærmet, da det blæste en del denne dag. Tirsdag kom legen igang i Edon-bådene, hvor kan man ‘trykke til’ uden at vælte, ligesom man kan stille sig op også uden at vælte. Og det skulle selvfølgelig prøves af i stor stil.

Dejligt med sjov og leg i de unges sommerferie.

robattle2