I forbindelse med Børnekulturugen inviterer Sorø Bibliotek dig med til Slaraffen. Her er temaet børn og dyr. Ikke blot almindelige dyr, men også fabel- og fantasidyr, og der arrangeres en lang række aktiviteter med fokus på dyr.

Lørdag den 9. maj kl. 10 starter Slaraffen, og dagens første spændende punkt er et teaterstykke opført af teatret Zebra-ze-ze. Forestillingen går under navnet ”Den Danseglade Zebra” og handler om en Zebra, der ikke bryder sig om livet bag tremmer i Zoologisk Have. Den stjæler dyrepasserens nøgler for at besøge de andre dyr, for på denne måde at skabe sig en sjovere hverdag. En hverdag som alle børnene blandt publikum vil blive en del af, bl.a. ved at interagere med dyrene på scenen, eller måske selv komme med op på scenen og lege med den lille zebra.

Næste begivenhed starter kl. 12. Vi er stadig i teatrets univers, men denne gang inkluderes både sang og spil. Dagens anden performance er nemlig en blueskoncert opført af teatret Den Flyvende Prinsesse. De vil, akkompagneret af børnenes sing-along, gennem musikken fortælle en historie om en lille edderkop, der hellere ville flyve på himlen, end spinde spind som alle de andre edderkopper. Forestillingen tager desuden fat i emner omkring livet; det at leve og at leve som man ønsker sig.

Kl. 14 er det tid til dagens tredje og sidste begivenhed. Værterne Anders og Katrine fra DR’s børneprogram ”Lille Nørd” kommer på besøg og vil, gennem velkendte sange, lege og spil, stå for underholdningen i samme dur som de gør på TV. Showet er for alle aldre, og du kan glæde dig til en eftermiddag, der bliver alt andet end kedelig.

Sideløbende med disse tre store aktiviteter vil der være en masse mindre aktiviteter og poster, hvor du blandt andet kan gennemføre en agility-bane med din egen hund. Du kan også kreere dine egne dyr af kreative materialer, deltage i dyre-yoga og meget mere.

Glæd dig til Slaraffen – en dag i dyrenes verden.

slaraffenlogo3-455x329