Tirsdag i denne uge er sidste frist for at søge ind via kvote to. Klokken 12 lukker ansøgningssystemerne på optagelse.dk. Lykkes det at logge sig på inden klokken 12, kan det normalt lade sig gøre at søge sin uddannelse alligevel, hvis man er hurtig på tasterne og afslutter sin ansøgning i løbet af en time.

Ankerhus 11Det meddeler University College Sjælland, der har hovedkvarter på Ankerhus i Sorø.

I uddannelsesbyerne i Region Sjælland mødes kvote 2 tallene typisk med stor spænding, fordi tallene er et signal om populariteten af de enkelte uddannelsessteder i regionen. Sidste år søgte i alt 8.913 studerende ind på uddannelserne under University College ved kvote 2-søgningen.

Kvote 2 skal søges, hvis man ønsker andre faktorer end karakterer lagt ind i ansøgningen. Ønskes dette ikke, kan man i stedet søge via kvote 1 senest 5. juli klokken 12.

Sidst på sommeren vil der typisk være efteroptag på de uddannelser, hvor der stadig er ledige pladser. Her vil der ofte være mulighed for at søge ind på eksempelvis læreruddannelsen, hvor der typisk er flere pladser, end der er ansøgere til. For at søge ind på læreruddannelsen i kvote 1 skal man have mindst karakteren 7.

Om University College Sjælland
University College Sjælland er professionshøjskolen i Region Sjælland, som udbyder 10 mellemlange videregående uddannelser. University College Sjælland har 10.000 studerende og 600 medarbejdere fordelt på 6 lokationer. University College Sjælland har en omfattende efter- og videreuddannelse, kursus- og formidlingsaktivitet med flere tusinde studerende og deltagere på årsplan. Center for Undervisningsmidler Sjælland er en del af University College Sjælland, som servicerer skoler m.v. i hele Region Sjælland. Yderligere info www.ucsj.dk