Fra det mindste til det største format. Først en guitarsolist helt alene hos café Skotte og Stentoft – dernæst et bigband på Victorias store scene.

Mikkel Plough. Pressefoto.

Spændvidden i jazzens musikalske udtryk demonstreres for alvor i den kommende uge. Afslutningen på dette års soranske vinterjazzprogram byder først på koncert med en enkelt mand på scenen og dernæst to dage senere et bigband med 15 musikere. Tirsdag aften den 20. februar er det guitaristen Mikkel Ploug, som på Café Skotte og Stentoft spiller det akustiske soloprogram, han nylig præsenterede på Det Kgl. Teater. Det er en blanding af jazz, folk, bluegrass og third stream, fremført med en imponerende virtuos beherskelse af instrumentet.

Og torsdag aften den 22. februar kommer så Kathrine Windfeld Bigband og sætter stort punktum for vinterjazzprogrammet med en koncert i Victoria Teatret. Den 33-årige kapelmesters bigband har blæst anmeldere og publikum omkuld og opnået flere priser for sin fornyende sofistikerede stil og uimodståeligt swingende grooves.
Kathrine Windfeld kommer fra det milde Fyn, født i Svendborg. Efter sin musikuddannelse og engagementer med flere mindre jazzgrupper, tog hun for fire år siden springet ud på det dybe vand og dannede sit eget bigband. Succes kom hurtigt væltende med overvældende styrke. Allerede bigbandets første album ”Aircraft” blev belønnet med en DMA, og Statens Kunstfonds fulgte op med tildelingen af det store arbejdslegat.

Bigbandet blev udvalgt til at spille showcase på Europas største jazzmesse i Tyskland og har hjemme givet flere koncertrækker på de københavnske spillesteder The Standard og Montmartre. Hele vejen igennem har begejstrede anmeldelser i danske og internationale medier fulgt hende. Meget ligefremt udtrykte dagbladet Information sig således: “Kathrine Windfeld kan alt som jazzkomponist og -arrangør og fornyer bigbandtraditionen med et ungt hold, som spiller røven ud af bukserne”.

Kathrine Wndfeld Bigband kommer til Sorø efter en travl vinter med engagementer både hjemme og i Rotterdam, Oslo og Bremen. Orkestret er sammensat af unge musikere fra Danmark, Norge og Sverige, som både er knivskarpe ensemblespillere og fremragende solister.

Tirsdag 20. februar kl. 19.00
Mikkel Ploug – ”Alleviations” solokoncert på akustisk guitar.
Café Skotte og Stentoft, Stationspladsen 1, 4180 Sorø
Entré: 150 kr. Reservation: tlf. 22 85 42 28, e-mail: skottestentoft@gmail.com

Torsdag 22. februar kl. 20.00
Kathrine Windfeld Big Band
Besætning: Trompeter: André Bak (DK), Rolf Thofte Sørensen (DK), Magnus Oseth (NO), Basuner: Göran Abelli (SE), Mikkel Aagaard (DK), Anders Larson (SE), Saxofoner: Jakob Lundbak (DK), Jakub Wiecek (PL), Roald Elm Larsen (DK), Ida Karlsson (SE), Toke Reines (DK). Rytme: Viktor Sandström (guitar, SE), Johannes Vaht (bas, SE), Henrik Holst Hansen (trommer, DK) og Kathrine Windfeld (piano, dirigent, orkesterleder, DK)
Victoria Teatret store scene
Storgade 15. 4180 Sorø,
Entré: 250,- kr.
Reservation: www.victoriateatret.dk