Kæmpefestival mangler sengepladser i april
’Hvor skal vi allesammen sove?’ Sådan spørger flere af teaterfestivalens deltagere sig selv i denne tid.
I dagene 22.-29. april, hvor den store teaterfestival for børn & unge rammer Ringsted og Sorø kommuner, viser det sig nu, at det slet ikke er så nemt at finde logi til en overkommelig pris til de mange festivaldeltagere. Nogle kommende festivaldeltagere har allerede taget utraditionelle metoder i brug.

Teater bor i spejderhytte
’Hvor sover man billigt på Midtsjælland?’ Sådan spurgte teaterleder Søren Raffnsøe, der til daglig bor og arbejder i Vejle, sig selv for nylig. Søren Raffnsøe skal deltage i aprilfestivalen i Ringsted og Sorø sammen med en stor del af det danske børneteatermiljø. Da Søren Raffnsøe ikke umiddelbart fandt billige, ledige overnatningsmuligheder i området, efterlyste han ledige sengepladser via Facebook, og vupti: nu er Søren Raffnsøe og hans teater indlogeret i en spejderhytte udenfor Ringsted, mens festivalen kører. Andre teatre har nu også taget sagen i egen hånd, og nogle planlægger at indrykke annoncer i lokalaviserne for at finde et sted at være under festivalen.

Gæster fra hele landet… og resten af verden
”Vores udfordring består hovedsaglig i, at det ikke ’kun’ er de 500 deltagende teaterfolk, der skal være plads til. Der kommer jo også opkøbere fra hele landet, der skal have et sted at sove, ligesom en ikke ubetydelig gruppe af internationale gæster fra hele verden skal indlogeres,” fortæller Henrik Køhler, festivalleder og til daglig chef på kompetencecentret Teatercentrum, der er med til at arrangere festivalen.

Mange vil pendle
I Ringsted, hvor festivalen har mest brug for overnatningsmuligheder, eftersom det er her, at festivalen kulminerer i weekenden 27.-29. april, er gode råd allerede dyre, hvis man gerne vil indlogere sig i forbindelse med festivalen. Hotel Scandic melder allerede næsten udsolgt, og Hotel Sørup Herregård syd for Ringsted er sammen med Skjoldenæsholm Hotel nord for byen også godt booket op i forbindelse med festivalen. Vandrehjemmene i både Sorø og Ringsted er også fuldt belagt allerede nu.

Derfor kommer en del festivaldeltagere nok til at pendle til og fra festivalområdet, oplyser Teatercentrum, der har direkte kontakt til mange af teatrene. Mange har nemlig allerede fundet alternative overnatningsmuligheder i bl.a. Roskilde, Korsør, Køge, Næstved og i hovedstadsområdet.

Kan du hjælpe?
Kender du til prisvenlige overnatningsmuligheder i Ringsted/Sorø-området? Det kan fx være privat indlogering og/eller personer, der er interesserede i udleje feriehytter, sommerhuse eller lignende. Kontakt da Teatercentrum på tlf. nr. 3530 4400 eller på mail info@teatercentrum.dk, der så formidler det videre til kommende festivaldeltagere.

Limfjordsteateret: Pinkie