Lørdag 10. august viste Sorø Roklub talentfulde juniorer deres styrke i kampen om årets Årgangsmesterskaber for jun. D – C og B-roere (10 – 16 år) på 1000 meter banen på Vandkraftsøen i Holstebro. De unge roere skabte en idrætssucces der er helt unik for Sorø ved at vinde to mesterskaber i single sculler, to mesterskaber i db.firer, et mesterskab i db.firer med styrmand og et mesterskab i toer.

Der var olympisk skær over Årgangsmesterskaberne og medaljeoverrækkelsen til de mange unge guld-, sølv- og bronzevindere, idet Juliane Elander, nr. 4 i letvægts-db. sculler ved OL i London og Mads Rasmussen, OL-guldvinder i db.sculler sammen med Rasmus Quist skiftedes til overrække medaljer og flotte mesterskabs T-shirt.

Kaproningschef Gert Busk fortæller, at vejen til de flotte resultater er den store interesse, indsats og opbakning, der er i klubben for ungdomsroning og de unge kaproere. Succesen skyldes optimering af træningen i uge 31 med to daglige træningspas – og så har satsningen på de store bådtyper i Årgangsmesterskaberne været rigtig. Hele vejen til Årgangsmesterskaberne har der været en vedholdende og helt uundværlig opbakning fra de øvrige ledere, forældre og øvrige roere i klubben. Ingen stjerner uden vandbærere!

De vandt

Victoria Amalie Munch vandt 1x, jun. D (3 deltagere).

Sigurd Hutnik vandt 1x, drenge, 13 år (15 deltagere – med klubkammeraten Mike Petersen på 2. pladsen).

Klara Christensen, Freja Liv Holmark, Sarah Vitusrose og Iben From vandt 4x-, piger Jun. C (3 deltagere).

Mike Petersen, Runi Nielsen, Mathias Lang Sørensen, Sigurd Hutnik og styrmand Nanna Beck Petersen vandt 4x+, drenge Jun. C (6 deltagere).

Ida Brehmer, Astrid Brehmer, Ida Balslev og Ida Langkjær vandt 4x-, piger Jun. B (4 deltagere).

Jakob Søe Lillelund og Jens Albert Graudal vandt 2-, jun. B.