SankeÆbler projektet er kommet rigtigt godt fra start og har fået stor opbakning fra alle sider fortæller Tomas Horne, formand for NoViCe:

Mange haveejere har tilmeldt deres haver, og haverne har i år været fyldt med sommermodne æbler. Eleverne fra de to skoler i Pedersborg og Frederiksberg har sanket æblerne og været med til at tappe mosten på flasker. Der skal lyde en stor tak til forældre og lærere, som har stået for koordineringen af æblesankningen.

Der skal også lyde en stor tak til haveejerne, som har doneret æblerne – og tak for jeres tålmodighed. Ikke alle haveejere nåede at få besøg, enten fordi æblerne var tidligere modne i år end vi havde forudset, eller fordi vi ikke kunne nå ud til alle, inden vi havde æbler nok. Vi har valgt at stoppe indsamlingen nu, for ikke at drukne i æblemost vi måske ikke kan komme af med.

SankeÆbler går nu ind i den næste fase, hvor eleverne skal præsentere og sælge æblemosten i SuperBrugsen i Frederiksberg. Hold skarpt øje med hvornår vi starter salget af SankeÆblemost.

Nordisk Videncenter for praktisk bæredygtighed