Hvorfor er venner vigtige? Hvordan udvikler venskaber sig gennem livet? Og hvad kan vi selv gøre, hvis vi gerne vil knytte eller bevare nære venskaber?

Gennem det seneste halvandet år med coronanedlukning er mange mennesker blevet mere opmærksomme på, hvad vores relationer betyder for os i hverdagen. Nogle har oplevet ensomhed og har måske mistet venskaber, andre har knyttet nye relationer eller fået bedre tid til gamle venner.

Nu kan du møde forfatterne til bogen Venskabets kunst (Byens Forlag, 2020), Stine Rusbjerg Guldager og Signe Foersom til en samtaleaften om venskab på Sorø Bibliotek. Det sker tirsdag den 14. september kl. 19-21. Arrangementet er gratis, men kræver billet, som kan hentes på biblioteket eller på bibliotekets hjemmeside www.soroebib.dk.

Signe Foersom siger: “Alle mennesker bærer på værdifulde venskabserfaringer, og vi kan lære en masse bare ved at lytte til hinanden. Vi glæder os til at dele ud af det, vi har lært, da vi skrev bogen, og til at høre om deltagernes egne tanker og erfaringer.”

Stine Rusbjerg Guldager supplerer: ”Vi håber, at vi ved at tale om både det dejlige og det svære ved venskaber får åbnet for samtalerne om, hvordan vi bliver endnu bedre til venskaber og mere rummelige over for andre,” siger Stine Rusbjerg Guldager.

Om bogen Venskabets kunst
I december 2020 udkom Stine Rusbjerg Guldager og Signe Foersoms bog Venskabets kunst. Gennem interviews med eksperter og personlige beretninger fra mennesker i vidt forskellige livssituationer sætter bogen fokus på de nære venskabers store betydning i livet.

“Vi tror på, at gode, nære venskaber åbner for de bedste sider af os selv. At når vi lader venskabet fylde mere i vores liv, så bliver vi både gladere, mere empatiske og mere rummelige. Når venskabet får mere plads, kan det smitte af på vores andre relationer. Og så bliver verden til et lidt bedre sted – både for os selv, vores venner og for de mennesker, vi møder på vores vej.” – Fra bogens forord.

Om forfatterne
Stine Rusbjerg Guldager (f. 1973) og Signe Foersom (f. 1974) har været venner hele livet. Stine er cand.mag. i retorik, Signe er cand.mag. i engelsk og dansk. De arbejder begge med kommunikation. Venskabets kunst er deres første fælles bog.

Signe Foersom og Stine Rusbjerg Guldager. Foto: Thomas Danielsen