Sorø Roklub oplyser:

Copenhagen Open regattaen på Bagsværd Sø er historisk set obligatorisk for de danske landsholdsroere, hvor formen testes af på kortbane distancen 2000 m, og resultaterne danner grundlag for udtagelser til De nordiske Mesterskaber, Junior VM og Sen B VM senere på året. Til denne regatta mødes stor som lille, alt fra de yngste jun C roere til masters roere, og chancen for at få en snak med en OL-roer er stor og chancen (risikoen) for at få lov til at ro mod én er næsten endnu større.

Dette var også tilfældet i denne weekend, hvor formen og sammenroningen blev testet af for Sorø Roklubs Astrid Steensberg, som danner par i dobbeltsculler med DSR’s Emma Kiehn (åben klasse). Det er konstellationens første sæson i år, og alligevel har de allerede deltaget ved EM (12. plads) i sidste weekend. Dette har åbenbart givet parret blod på tanden for ved denne regatta lod de sig ikke kue af OL-udtagne konkurrenter (letvægtsklassen), og de kom ind på en sikker førsteplads om lørdagen. De to OL-letvægtsroere i dobbeltsculleren giver selvfølgelig ikke op uden kamp og skruede tempoet op i søndagens løb, hvorved de førte med en bådslængde efter de første 500 m. Heldigvis strokes båden af Astrid, som også er en erfaren dame, der har deltaget ved både ungdoms OL, jun VM og sen B VM, og ved at skrue tempoet op halvvejs og sætte en lang og hård slutspurt ind endte det igen med sejr med 3 sekunder ned til nr. to.

I samme løb deltog Sorø Roklubs Olivia Meinert Cardel sammen med romakkeren Mathilde Persson fra Bagsværd Roklub. Disse har deltaget i henholdsvis Sen B VM og Sen A VM sidste år begge i letvægtsdobbeltfirer, og de viste sikker form ved at komme på en tredjeplads begge dage kun 6 sekunder efter de to OL-letvægtsroere på andenpladsen. Det tegner godt for fremtidig dansk kvinde letvægtsroning, idet de begge netop har påbegyndt deres anden sæson som seniorroere.

Forrige års jun VM deltager Jakob Lillelund har skiftet fra enåresroning til toåres sammen med makkeren Bastian Secher fra Bagsværd Roklub. Dette er således en ny sammensætning, idet Jakobs makker fra sidste år er rykket op som senior. Jakob har sin sidste sæson som juniorroer i år, men vælger alligevel at tage forskud på glæderne som seniorroer og stillede op i dobbeltsculler i både junior- og seniorløbet om lørdagen og i seniorløbet om søndagen. Om lørdagen vindes juniorløbet med en luftkasse og i seniorløbet, som ros kun 15 min senere kommer de ind på en flot 5. plads. Om søndagen satser juniordrengene på seniorløbet og ror ind på en andenplads kun overgået af forrige weekends EM deltagere i letvægtsdobbeltsculler, og de vinder dermed over flere tidligere VM-deltagere. Jakob og Bastian håber på udtagelse til Nordiske Mesterskaber efter denne weekend.

Ida Langkjær er nyoprykket seniorroer, og da der ikke er letvægtsløb til Copenhagen Open fik hun ekstra hård kamp i singlesculleren mod 10 andre roere, som bl.a. tæller sølv EM vindere fra sidste weekend. Både lørdag og søndag måtte Ida se sig henvist til B-finalen i det stærke felt og opnåede dermed en 9. plads samlet begge dage.
Jens Graudal er ligeledes nyoprykket seniorroer, som også hører til letvægtsklassen, men stiller op i åben klasse i singlesculleren. Der var i alt tilmeldt 27 roere, og der var dermed både indledende løb, semifinaler og finaler til denne regatta. Jens roede toer sidste år til jun VM, hvor han opnåede en 4. Plads, men skiftet fra en åre til to og oprykning til senior giver store udfordringer i singlesculleren, hvor han endte samlet set som nr. 26. Bedre gik det i kombination med Bagsværd/Lyngby/DSR i dobbeltfirer hvor A-finalen blev vundet både lørdag og søndag.

Junior C roere vinder deres første medalje ved placering som nr. 2 i jun C dobbeltfirer

Nye roere på vej
Sorø roklub har en stor juniorafdeling og til denne regatta var det tid for en ny stor flok jun C roere at begå sig på kaproningsbanerne. Det er store sager når man er 13-14 år og når man for første gang skal have styr på bøjer, baner, årer og startsignaler. Der bliver samlet point sammen i TU-cup’en og i pigernes dobbeltsculler blev det til en plads i A-finalen med en 5. Plads som resultat ved Sofie Rask Bertelsen og Nicoline Bluhme, og en plads i B-finalen med en 3. Plads ved Smilla Kallenbach og Elisabeth Østergaard om lørdagen. Sammen er vi stærke siges det og da de to pigedobbeltscullere satte sig sammen blev det til de unge roeres første medajle, idet de roede sig til en flot 2. plads efter Lyngby Dame Roklub/Stevns Roklub.

Om søndagen kom to sorø pigedobbeltscullere i A-finalen, hvor Hilde Denninger og Nicoline Bluhme tog sig af 5. Pladsen og Elisabeth Østergaard og Smilla Kallenbach tog 6. pladsen, hvilket var en forbedring fra lørdagens B-finaleplads. De to pigedobbeltscullere to endnu et løb i dobbeltfireren og denne gang blev det til en 4. Plads. I drengenes dobbeltsculler blev Malte Arensbach og Christian Nielsen nr. 2 i B-finalen om lørdagen, og om søndagen roede Malte på en kombinationsbåd med Fredensborg/Viking og fik en 3. Plads i A-finalen.

Jun B roere
Der samles ligeledes point for jun B roerne ved Jannick Wly Andersen, som roede sig til en 5. Plads i A-finalen om lørdagen, og til en 5. Plads i A-finalen med Bagsværds Mathias om søndagen. Pigernes dobbeltsculler med Iben From og Klara Christensen bliver en sikker nr. 2 i A-finalen om lørdagen og om søndagen ror Iben From med Nanna Bech Petersen og bliver ligeledes nr. 2 efter en fantastisk slutspurt. Nanna Bech Petersen stiller op i singlesculler om lørdagen og får en flot 4. plads i A-finalen. Næste dag er det Klara som må klare singlesculleren, og det gør hun flot med en 2. plads i A-finalen.

Christian Mølvig vinder 5 førstepladser ved Copenhagen Open

Masters
Sorø Roklub har en stor og sejrsikker masters portefølje, hvor det ikke længere er spørgsmål om medalje, men snarere hvor mange. Dette års masters VM afholdes på Bagsværd Sø, og hvilket er mere naturligt end at teste dette års VM form af under de samme rammer.

Et sikkert kort har i et årti været Christian Mølvig, som også til denne regatta forsøgte sig med hattrick ved at være tilmeldt i tre løb om lørdagen. Lørdagens singlescullerløb vindes i sikker stil med 6 sekunder ned til nr. 2. Herefter er det toer uden styrmand sammen med Bjarne Hjort, som vindes foran de stærke roere fra Lemvig og Ringsted. Nr. 4 bliver Sorøs Peter Lindblom og Peter Carstens i samme løb bare i dobbeltsculler. Peter Lindblom er roklubbens kaproningschef og sørger personligt gerne for medaljer ved at sætte sig sammen i dobbelfirer med sin makker fra dobbeltsculleren og de to vindere fra samme løb, Christian og Bjarne. Dobbeltfirerløbet vindes foran en kombination fra Bagsværd/DSR. Christian udtaler efter spørgsmål om hvilken bådtype han synes bedst om, at hans yndlingsbådtype er den hurtige.

mstersherrer
Bjarne Hjorth, Peter Carstens, Peter Lindblom og Uffe Søgård

Om søndagen bliver singlescullerløbet en gyser mellem de to Sorøroere Christian Mølvig og Uffe Søgaard. Begge starter 13 sek efter resten af feltet, og mens de kæmper side om side må resten af løbsdeltagerne se sig forbigået, og spørgsmålet er kun om det er Sorø eller Sorø, der skal have medalje i dette løb. Løbet afgøres ved at Uffe vist nok kigger på fugle, og sejrsvante Christian kan få endnu en førsteplads. I dobbeltsculler/toer løbet vinder Christian og Bjarne endnu engang med Peter og Peter på tredjepladsen. I dobbeltfireren stiller Bjarne, Peter og Peter til start med Uffe og efter en kamp mod Bagsværds firer med nyoprykkede unge mastersroere, må disse se sig slået af de stabile Sorøroere.

Uffe Søgaard søger udfordringer og stiller yderligere op i åben klasse Sen A singlesculler om lørdagen og bliver nr. 2 i D-finalen og en samlet nr. 20.

På damesiden vinder Ulla Hvid sikkert sin singlesculler både lørdag og søndag foran Roklubben Furesø på andenpladsen og DSR på tredjepladsen.

Ruth Köster og Linda Milling stiller op i dobbeltsculler og bliver nr. 2 begge dage, slået af Køge/Nordslesvigsk roklub om lørdagen og tidligere VM-roere fra Kvik om søndagen.

Jane Steensberg, Ingrid Petersen, Anne Brehmer og Birgit Juhl-Hansen bliver nr. 2 sammen i dobbeltfireren om lørdagen.

Ulla, Ruth og Linda rykker sammen med Helle Vilhelmsen i dobbeltfirer om søndagen, som de vinder foran en kombinationsbåd som nr. 2 og klubkammeraterne Jane Steensberg, Ingrid Petersen, Anne Brehmer og Birgit Juhl-Hansen denne gang på en tredjeplads. Der er vist grobund for revanche på Sorø Sø.

For hele weekenden var der deltagelse af 61 både, som resulterede i 13 1. pladser, 9 2. pladser og 3 3. pladser.