I en nyhedsudsendelse kritiseres Sorø Kommune for lukkethed i en sag om afslutningen af et ansættelsesforhold og uregelmæssigheder i brugen af kommunale kreditkort.

Danmarks Radio har i TV-Avisen kl. 21 mandag aften bragt et indslag om afslutningen på Søren S. Kjærs ansættelsesforhold i Sorø Kommune.

“På turen til Nashville tog Sorøs øverste direktør blandt andet til koncert på kommunens regning en aften på det historiske country-spillested, Ryman Auditorium, også tidligere kendt som The grand ole opry, der har været yndet spillested for blandt andre Johnny Cash og Hank Williams,” skriver DR.

DR har søgt og fået aktindsigt i samtlige transaktioner på en række kreditkort, der er udstedt af Sorø Kommune og landets øvrige kommuner. I forbindelse med granskningen af forbruget på de kort har de spurgt til en række uregelmæssigheder.

De forhold vender DR flere gange tilbage til i indslaget, hvor også borgmester Gert Jørgensen interviewes. Han beklager situationen:

”Det er en rigtig ærgerlig sag. Vi er meget kede af, at vi ser den type sag i Sorø Kommune. Vi har fokus på ordentlighed, at alle kender reglerne, og at de regler bliver fulgt. Sagen fører til, at vi må kigge på de regler og procedurer, vi har omkring de kreditkort, vi udsteder. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at det samme kan ske igen,” siger borgmester Gert Jørgensen, Sorø Kommune.

Sorø Kommune har i en pressemeddelelse skrevet, at Søren S. Kjær har sagt op og fortæller, hvordan han ønsker at bruge sine kompetencer indenfor et andet område. Det samme står i en nyhed på kommunens hjemmeside. DR mener at vide, at der er en anden grund til, at Søren S. Kjær ikke længere er ansat. Det hverken kan eller vil Gert Jørgensen udtale sig om på TV.

”Søren har sagt op, og det, som stod i den pressemeddelelse, var det Søren ønskede at fortælle om grunden til sin opsigelse. Jeg kommenterede ikke den begrundelse i pressemeddelelsen, og det gør jeg heller ikke her,” siger Gert Jørgensen.

Når Sorø Kommune, og borgmester Gert Jørgensen, trods den omfattende dokumentation, som DR bringer i spil, ikke vil udtale sig yderligere om sagen, er det fordi det ikke er tilladt, da der er tale om personalesag.

Sagen er endnu ikke afsluttet. Den drøftes i Kommunalbestyrelsen på mødet onsdag den 25. august.

Foto: ABW