roklubAf Ulla Krüger Hvid, næstformand i Sorø Roklub

På lørdag d. 2 april kl. 11.30 hejses standeren som symbol på at udesæsonen startes for alle roerne. Der vil være bådedåb af klubbens splinternye racer single sculler og evt. en ny mini-put katamaran til de yngste, hvis den når at ankomme i rette tid. Alle er velkomne til at besøge roklubben, mærke stemningen og se bådene komme på søen og strække ud.

Kaproerne har som altid været på vandet vinteren over, men nu får de følge af morgen-roerne, ungdoms-roerne og motionisterne.

Et helt nyt koncept for nye voksne roere og motionister vil se dagens lys i år. Nye voksne roere møder op tirsdage kl.18.30 hvor Ole Jørgensen som altid står klar og tager godt imod. Efter indgående instruktion i klubbens gig-både og ca. en sæsons oplæring og træning, opnår de nye roere ´Gult kort´ og kan dermed ro i gig-både uden instruktør samt ikke mindst deltage i det åbne tirsdags hold kl. 17.45.

Motionister med ‘Gult kort’ og ‘Grønt kort’ (forklaring følger) møder tirsdage kl.17.45 hvor Laila Hjort og Lene Pålsson vil stå klar og tage godt imod. Laila og Lene vil sørge for at alle så vidt muligt kommer på et hold og kommer på vandet. Her vil roturen komme til at foregå i gig-både samt out-riggere som dobbelt firer og dobbelt sculler, evt. firer uden styrmand som er en en-åres båd.

Holdene sættes på tværs af erfaring, alder og køn således at alle kommer hinanden ved og får glæde af de mere rutinerede roeres erfaring.

Efter ligeledes ca. en sæsons oplæring og træning, opnår de udlærte motionister ‘Grønt kort’, som betyder at de nu kan ro i out-riggere uden instruktør. ‘Grønt kort’ roere kan dog selvsagt ikke råde over motionsbådene om tirsdagen.

Det nye motions koncept håber vi vil bringe ‘Sikkerhed for at komme på vandet når man møder op’ og ikke mindst skabe netværk og opnå det sammenhold som ro-sporten er så kendt for.

I Sorø Roklub vil vi gerne at så mange som muligt kan få glæde af søen ‘Set fra søen’.