Af Ulla Krüger Hvid
Lørdag d. 2 april blev standeren hejst af 2 ungdomsroere, som symbol på at udesæsonen nu er startet for alle roerne.

Steen Hahn Andersen døber ny single sculler ‘Talent’.
Steen Hahn Andersen døber ny single sculler ‘Talent’.

Klubben var dagen igennem gjort tip top i stand til sæsonen af en kæmpe flok unge og voksne roere, hertil stødte de indbudte gæster: Borgmester Gert Jørgensen, Formand for Kultur og Fritid Jørgen Larsen, mangeårig Formand for Sorø Sports Råd Ole Ring, Nordeas Malene Frandsen samt 2 døbere.

2 nye både så dagens lys og blev døbt af TalentSport Sorø ved Steen Hahn Andersen og Tømrermester Ib Hahn Andersen.

Klubbens splinternye racer single sculler, som TalentSport Sorø har fået lov at sætte deres navn på som tak for den støtte klubbens kaproere har modtaget den forgangne sæson.

Fonden Præstø har været så venlige at donere midler til en helt ny mini-put trimaran til de yngste, som gør det lettere at komme igang med den svære balance øvelse roningen er.

Et tilbage kig viser at roklubben som sædvanlig har haft et særdeles højt aktivitets niveau. Kaproningschef Peter Lindblom nævner de utallige flotte kaproningsresultater, som senest blev krydret med ‘Danmarks Bedste Roklub’ ved inde-DM i Gladsaxe i Januar 2016. Ude sæsonen 2016 bliver mindst lige så spændende for vores kaproere som kæmper om deltagelse ved U19VM, U23VM samt Baltic-Cup for junior-B roerne og masters-roerne som får VM – næsten på hjemmebane – med ca. 3.000 deltagere i Bagsværd til september.

Ro Chef Birgit Juel-Hansen fortæller at de helt unge leger og træner flittigt, har deltaget i begynderkaproning og været til kæntringsøvelse i Gørlev svømmehal. Så de nye roere er klar til at komme på søen og evt. rykke op på kaproningsholdet når de er klar.

Ib Hahn Andersen døber ny Edon-båd ‘Fonden Præstø’.
Ib Hahn Andersen døber ny Edon-båd ‘Fonden Præstø’.

Roklubben har deltaget i afviklingen ‘Danmarks Stærkeste Klasse’, så der er kommet rigtig mange børn gennem ‘maskinerne’.

Formand Bjarne Hjorth fortæller dog at Roklubben stadig afventer afgørelse i sagen om opførelse af en ny træningshal. Denne træningshal vil nemlig ikke bare lette det store tryk der er på roklubben, men også give mulighed for at endnu flere især børn og ældre, kan få glæde af vores dejlige sø.

Et andet stort ønske er at fortsætte den istandsættelse som i vinters er gået igang indendørs, med en udendørs gang maling. Det hele ville være skønt at have på plads inden klubbens 100 års jubilæum i 2018.

Kaproerne har som altid været på vandet vinteren over, men nu får de følge af morgen-roerne, ungdoms-roerne og motionisterne.

Et helt nyt koncept for nye voksne roere og motionister vil se dagens lys i år. Tirsdage kl. 18.30 møder nye voksne roere som altid, hvor Ole Jørgensen står klar til at instruere og oplære de nye roere.

Tirsdage kl. 17.45 er ny mødetid for øvede motionister, her sættes hold så på tværs af alder og erfaring, så det så vidt muligt sikres at alle kommer på vandet.

Det nye motions koncept håber roklubben vil bringe ‘Sikkerhed for at komme på vandet når man møder op’ og ikke mindst skabe netværk og opnå det sammenhold som ro-sporten er så kendt for.

Sorø Roklub vil gerne at så mange som muligt kan få glæde af søen ‘Set fra søen’.

Klubbens unge roere og træner Andreas Sloth i ‘God vind’.
Klubbens unge roere og træner Andreas Sloth i ‘God vind’.