ulrik langenProfessor Ulrik Langen er ikke alene specialist i 1700-tallets Danmarkshistorie. Han forstår også at formidle sin omfattende viden om Holbergs århundrede på forståeligt og medrivende dansk. Nu kommer han til Tersløsegaard og holder foredrag om livet på Holbergs tid. Det sker søndag den 14. juni kl. 14.00.

Ulrik Langen demonstrerede allerede som ung lektor på Syddansk Universitet sin flair for at levendegøre 1700-tallet, da han udgav sit meget roste og livlige portræt af den ”gale konge” Christian VII under titlen ”Den afmægtige”. Siden udnævntes Ulrik Langen i 2012 til professor i 1700-tallets historie ved Københavns Universitet og medvirkede samme år som historisk konsulent i filmatiseringen af ”En kongelig affære” om Struensee og Christian VIIs dronning Caroline Mathilde.

I 2013-14 blev Ulrik Langen et kendt TV-ansigt som vært på programmet ”Historiequizzen”, der sendtes på DR K. I 2014 indtrådte han desuden i Den Holbergske Stiftelse Tersløsegaards bestyrelse.

Fortællingen i historieskrivningen er en hjertesag for Ulrik Langen. Danmarkshistorien skal ikke være tør og kedelig. Den omfatter mennesker af kød og blod, som han formår at sætte ind i historisk sammenhæng uden at give køb på fagligheden. Et eksempel leverede Ulrik Langen med sin bog om ”Hundemordet i Vimmelskaftet”, som i 2010 blev kåret som Årets historiske Bog.

På Tersløsegaard vil Ulrik Langen blandt andet fortælle om ”Vægteren på Holbergs tid…”

Entré 50 kr. Billetreservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770.