Sorø Roklub har sat roning på skoleskemaet hen over vinteren som en udløber af forårets vellykkede skolepartnerskabssamarbejde, som tog afsæt i roning som OL-disciplin.

Ideen til det videre forløb blev til i samarbejde med Sorø Borgerskoles idrætslærer Birgitte Ranvig, som efter sommerferien i samarbejde med Sorø Roklub havde sat roning på 8. klassernes skoleskema 4 tirsdage i idrætsundervisningen. Eleverne roede på Smalsøen i klubbens gigbåde med erfarne roere på styrmandssædet Kamilla K. Johansen, Frederikke Erlandsen, Sara Hundstrup og Sofie og med Gert Busk i klubbens ledsage- og redningsbåd.

Samarbejdet løber nu videre indendørs i roklubbens ergometre, hvor eleverne deltager i den globale
8 Grand Prix holdturnering over 5 runder centreret om 8 roere og et ergometer = et hold.

Sorø Roklub byder velkommen til 8. klasses elever og deres lærere fra henholdsvis Sorø Borgerskole, Sorø Privatskole og Frederiksberg skole, sidstnævnte deltager med elever på 6. klassetrin.
Alle deltagende skoler er med i turneringen med hver to hold og roningen foregår i de respektive klassers idrætstimer, som er henlagt til Sorø Roklub, Forældre er velkomne i klubben, så de kan opleve de unges engagement og kampgejst, når de kaster sig i maskinerne for at ro på gode tider.

8 Grand Prix turneringen afvikles med en udfordring – en runde – hver måned fra november til marts 2013 og klubben indberetter løbende resultaterne, som kan se på ranglisten på Roforbundets hjemmeside www.roning.dk, under Vinter Otter Grand Prix, resultater.