PRESSEMEDDELELSE

De nordiske roere er på vej til Sorø

Sorø Regattaen har vokseværk

Sorø Regattaen, som i år afvikles for 84. gang, er et trækplaster for roere fra hele Danmark og de øvrige nordiske lande.

Der roes om Nordiske Mesterskaber i 6 løb hver af klasserne junior og senior. Det medfører rigtig mange deltagere. Hertil kommer at der lørdag og søndag roes Nordic Open i 9 løb for juniorer og 15 løbseniorer.
Norge deltager med et landshold på 40 roere, Sverige har tilmeldt 37 roere og tilmeldinger fra Finland afventes. Danmark har til dato udtaget 53 junior- og seniorroere alene til at ro om NM.
Der er lagt op til endnu en gigantiske regatta på Sorø sø.

Interessen for Sorø Regattaen og Nordiske Mesterskaber kan aflæses på de mange henvendelser om indkvartering og bespisning, som løber ind fra nær og fjern. Sorø Roklubs formand fortæller begejstret om den store vilje der er fra skoler, Sorø Hallen, Sorø Camping, Sorø Gymnastik Efterskole og ikke mindst Ankerhus samt de stedlige hoteller og Danhostel i Slagelse til at servicere de mange aktive roere, deres trænere, ledere og øvrige gæster, som følger med.

Det praktiske arbejde, som udføres af frivillige roere fra Holbæk, Korsør Køge, Næstved og og naturligvis værtsklubben Sorø, med udlægning af baneanlægget er allerede i gang. De store markeringsbøjer er lagt ud og i weekenden 18. – 19. juni lægges albanosystemet ud. Herefter lægges ind- og udgangsbroer ud fra Carlsens Plæne samt starttårn og startbroen ved Bøgholm.

Fra midten af uge 26 ruller bådtrailerne ind på Carlsens Plæne og roerne, ledere, forældre følger med og slår telte op, indretter sig med campingvognen osv. og så ruller det hele til sent søndag aften.

Fredag rykker regattaudvalget ind i Sorø Sejlforening og om aftenen afholdes mandskabsledermøde i salen på Sorø Kultur- & Fritidscenter. Fredag stilles dommertårn op på Skjolden og kommunikationsanlægget rulles ud og afprøves, så vi kan være sikre på, at bl.a. speakerlyden fra søen går rent igennem, når finalerne roes lørdag fra kl. 13.30 og søndag fra kl. 12.30. Lørdag sættes flagene og blomsterdekorationer og medaljeskamler opsættes på medaljebroen på Skjolden og tidligt bemandes tårnet af officials og et antal medarbejdere, som fungerer som tidtagere og sekretærer.

Den lokale Sorø Roklub glæder sig over det gode og konstruktive samarbejder der er omkring Sorø Regattaen og de Nordiske Mesterskaber. Vi glæder os over, at Sorø By tager godt mod vore mange gæster. Vi håber på godt samarbejde i regattadagene, således at diverse udstyr kan få lov at ligge på vandet, som det udlægges. Det samme gælder de mange ting som vi sætter op på land – især i målområdet ved Skjolden: dommertårn med speakertårnet og andre faciliteter.